GERUL FACE LEGEA – Polul frigului noaptea trecută a fost la Târgu Lăpuș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Gerul a pus stăpânire pe Maramureș, noaptea trecută și în această dimineață fiind înregistrate temperaturi cu mult sub zero în termometre. Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, sectoarele de drumuri nationale având carosabilul curat și uscat.  Excepție face DN18, în Pasul Prislop, unde stratul de zăpadă frământată măsoară pană la un cm. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că s-au efectuat lucrări pentru lărgirea parții carosabile.

În acest moment cerul este parțial acoperit în zona de munte și senin în rest. Vizibilitatea in trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare în zona înaltă de munte. Cel mai rece a fost noaptea trecută și in această dimineață la Târgu Lapuș, unde am avut -20 grade Celsius. Stratul de zăpadă masura până la 55 cm la stația meteo Iezer, 43 cm în Pasul Gutai, 40 cm la Băiuț, 39 cm la Cavnic, 30 cm în Baia Borșa, 29 cm la Poiana Borșa, 25 cm la Targu Lăpuș, 17 cm la Ocna Șugatag, Baia Mare și la Sighetu Marmației. Gheată este prezentă la malul raurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Barsâu, Lăpuș, Nistru, Suciu, Cavnic și Firiza.

Curg sloiuri de gheata pe cursul raurilor Tisa, Iza, Mara si Lapus. Vremea va fi astazi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si dimineata. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -8 si -5 grade, iar cele minime intre -18 si -14 grade, izolat mai coborate pana spre -20 de grade. Izolat, in zonele joase, se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciură.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2