Gest ipocrit al primarului Chereches, care jigneste decenta campaniei „#FaraPenali”

PNL

Toata lumea are dreptul sa semneze initiativa #FaraPenali si i-am incurajat pe oamenii politici din toate partidele sa sprijine acest demers. Cu toate acestea, nu putem aplauda gestul ipocrit al primarului din Baia Mare, Catalin Chereches, judecat pentru coruptie, de a semna in campania #FaraPenali.

In primul rand, domnul Chereches a facut acest gest doar pentru imagie. A cautat doar publicitate, murdarind crezul celor peste 800.000 de romani discreti care au semnat pana acum in aceasta campanie. In afara mesajului de curatire morala a clasei politice, campania mai transmite inca un mesaj. Cel al decentei politicianului, lucru pe care domnul Chereches nu l-a inteles si nu-l va intelege niciodata. Stau marturie iesirile sale publice.

In al doilea rand, Catalin Chereches a facut tot ce i-a stat in putinta sa opreasca strangerea de semnaturi in oras. Prima sicana a fost respingerea autorizatiei de amplasare a unui cort. Timp de doua luni si jumatate, primarul Chereches ne-a purtat, prin mijloace abuziv birocratice, dupa avize care nici macar nu erau necesare, iar cand au fost obtinute a zis ca a expirat cererea.

Unul dintre voluntari a fost ridicat din mijlocul strazii, tot la ordinul primarului Chereches, de politisti si dus cu duba, apoi amendat cu 500 lei pentru ca isi exercita un drept constitutional, acela de a strange semnaturi in strada.

Cand am facut conferinta de presa in fata primariei, ca sa prezentam abuzurile pe care le face, a trimis jandarmii peste noi printr-un telefon pe care l-a dat personal sefului jandarmeriei. Fapt confirmat printr-un raspuns dat de Ministrul de Interne Carmen Dan la interpelarea facuta de deputatul USR de Maramures Vlad Durus.

In al treilea rand, ca sa aratam inca o data ipocrizia si perversitatea gestului, primarul si-a anulat propria lista prin semnarea in josul paginii, loc destinat pentru semnatura imputernicitului din judetul Maramures. Chereches a stiu foarte bine ce face!

Actiunea primarului Chereches arata ipocrizie si prin faptul ca a semnat abia dupa ce judetul Maramures a anuntat ca a strans 25.000 de semnaturi prin numeroase eforturi ale voluntarilor. Eforturi tocmai din cauza abuzurilor pe care primarul le-a facut de-a lungul campaniei.

Gestul edilului Catalin Chereches arata moralitatea indoielnica a unui personaj care nu trebuie sa ocupe o functie publica.

Avand in vedere gestul deliberat al domnului Chereches de a anula lista de semnaturi, ii rugam pe consilierii locali care au semnat de buna credinta sa treaca pe la sediul USR sau pe la voluntarii aflati in diverse puncte din oras, pentru a-si da o semnatura valida.

USR Maramures

Presedinte Dan Ivan

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. dandanmm

    Ati intilnit caine sa vorbeasca limba romana? Doar atunci cind a vorbit calul si l-a speriat. Cei care colectau semnaturile nu l-au recunoscut ? Puteau sa-i spuna ca el e din alt film si ca nu se potriveste in peisaj, sa-l refuze politicos, ca apoi sa vedem o iesire in presa a lui CC despre faptul ca nu a fost lasat sa se manifeste impotriva coruptilor.
    Era hazliu, nu-i asa?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1