Gheorghe Barlea, solidar cu poporul ucrainian: “A sosit timpul libertatii”

PNL

In calitate de cetatean de onoare in comunitatile romanesti din dreapta Tisei – Slatina, Apsa de Mijloc (regiunea Transcarpatia), de fost senator si membru in Grupul de prietenie Romania-Ucraina, in legislatura 2008-2012, de cetatean al Maramuresului, judet vecin cu Ucraina, si om politic, Gheorghe Barlea isi exprima ingrijorarea fata de deteriorarea situatiei politico-militare din regiunea Crimeei si din alte regiuni din estul Ucrainei.

“Aceste actiuni nu pot fi justificate de argumentul protectiei minoritatii ruse din regiune, nici de consecinta delimitarilor, uneori arbitrare, ale granitelor politice ale statelor desprinse din fostul imperiu sovietic.

Orice provocare si actiune politico-militara este de natura sa aduca  atingere suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei, ar genera riscuri majore in regiune, ingrijorari si responsabilitati legitime pentru UE si pentru tarile care, alaturi de Rusia, s-au angajat in 1994 la Budapesta, sa asigure garantii de securitate si independenta Ucrainei”, spune fostul senatorul.

Gheorghe Barlea mai afirma ca a sosit timpul libertatii si pentru poporul ucrainian.

“Pe fondul acestor evenimente tensionate imi exprim solidaritatea cu poporul ucrainian, iubitor de libertate si democratie si cu romanii ce traiesc in aceasta tara.

Sper ca dialogul politic sa fie singura ratiune si strategie invingatoare. Politicile agresive si  razboiul rece sunt o relicva ale trecutului. A sosit timpul libertatii, democratiei si pentru poporul ucrainian”, a conchis Barlea.

ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2