Gheorghe Gligan considera ca s-a facut abuz in serviciu in problema deszapezirii

gligan-2Consilierul local Gheorghe Gligan afirma ca actiunea primarului Catalin Chereches cu privire la documentatia legata de deszapezire a orasului este un abuz in serviciu, in conditiile in care a fost informat ca este nevoie de incheierea unui contract pentru 2016-2017.

“Din punctul meu de vedere, analizand documentele Primariei Baia Mare, actiunea premeditata a lui Catalin Chereches in perioada datei de 4.11.2015, cand acesta a refuzat, desi a fost instiintat ca este necesar sa se incheie un contract de deszapezire pentru perioada 2016-2017, este un abuz in serviciu cu efecte deosebit de grave asupra populatiei, deoarece la vremea aceea Catalin era primarul orasului, iar responsabilitatea sa puna pe ordinea de zi inclusiv HCL-ul care i-a fost transmis ii revenea in totalitate.

Nu poate invoca faptul ca nu a previzionat ceea ce se intampla astazi, deoarece din raportul pe care l-a primit la acea vreme tocmai acest lucru reiese, respectiv ca va aduce orasul in pragul iernii 2016-2017 in imposibilitatea de a putea incheia legal un contract de deszapezire, deoarece termenele legale din procedura de achizitii nu vor permite sa se faca acest lucru in timp util”, a spus Gheorghe Gligan.

Consilierul local a mai adaugat ca va solicita executivului Primariei sa transmita organelor abilitate toate documentele pe care le-a prezentat public, astfel incat sa fie luate masurile care se impun.

Mai mult, toti cei care au avut de suferit in urma zapezii cazute ar putea fi despagubiti.

“Cum sute de persoane au suferit fracturi, alte sute de persoane si-au avariat autoturismele, iar alte mii au avut de suferit in diverse moduri, voi solicita executivului primariei sa transmita aceste documente organelor abilitate pentru a se lua masurile legale ce se impun. Nu exclud nici varianta ca toti acei oameni care au avut de suferit sa fie despagubiti de catre cei care organele abilitate vor stabili ca se fac vinovati conform documentelor puse la dispozitia organelor de cercetare de catre executivul primariei Baia Mare.

Abuzul in serviciu este o infractiune cu consecinte deosebit de grave atunci cand prin omisiunea de a-ti indeplini atributiile de serviciu pui in pericol intergritatea fizica a cetatenilor. In acest caz nu exista dubii ca sute de persoane au fost afectate prin fracturile pe care le-au suferit datorita imposibilitatii incheierii astazi la timp a unui contract de deszapezire, asa dupa cum domnului Chereches i s-a prezentat in perioada 04.11 2015, explicitandui-se la acea vreme atat efectul social, cat si cel economic pe care inactiunea dansului o va avea in perioada iernii 206-2017.

Pacat ca baimarenii au fost mintiti atata timp prin intermediul presei domnului Catalin Chereches care si-a folosit mereu entitatile media incercand sa descurajeze orice initiativa de prezentare a adevarului. In realitate acest lucru nu i-a adus nici dansului servicii, domnia sa acumuland in timp un numar record de dosare penale in care este cercetat pentru numeroase fapte.

Acest lucru nu face bine orasului si nici baimarenilor, orasul fiind evitat atat de catre contractorii seriosi, cat si de catre investitorii care doresc sa investeasca si sa lucreze intr-un mediu fara grad ridicat de infractionalitate administrativa”, a conchis consilierul Gheorghe Gligan.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. mmm

    eu sincer il felicit pe acest om ca a avut curajul, deji e in minoritate in CL, sa arate cetatenilor adevarata situatie a dezapezirii … nu a facut decat sa ne confirme cu acte, ceea ce stiam deja, si anume ca am fost condusi de un interlop drogat si senil ..

    Reply
  2. mmmm

    Asta e o simpla unealta platita de papusarul Relu Iancu. Iata cine ridica piatra sa arunce, omul caruia Chereches i-a angajat sotia la VITAL SA pe bani grei si caruia i-a tot varsat cotizatii si contracte. Rusine. Un profitor.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1