Gheorghe Nichita, plasat in arest la domiciliu; decizia este definitiva

home camp2
home camp2
home camp2

nechita primar iasiJudecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis vineri ca primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, sa fie plasat in arest la domiciliu, decizia fiind definitiva.

Initial, Tribunalul Bucuresti a respins pe 1 mai propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului din Iasi, judecatorii hotarand ca el sa fie cercetat sub control judiciar.
DNA a facut contestatie, insa magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis vineri ca primarul sa stea in arest la domiciliu.

In schimb, ceilalti doi inculpati din acest dosar — Liviu Hliboceanu, director general al Politiei Locale Iasi, si Ștefan Avirvarei, sef serviciu in cadrul politiei, vor fi cercetati sub control judiciar.

Gheorghe Nichita este acuzat de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Potrivit DNA, in perioada ianuarie — aprilie, Nichita, abuzand de functia de primar, i-a determinat pe Hliboceanu si Avirvarei, dar si pe alte persoane din cadrul institutiei pe care o conducea sa efectueze, personal sau prin intermediari, verificari in baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa le foloseasca si sa permita accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

In aceeasi perioada, Nichita este acuzat ca i-a determinat cu intentie pe cei doi politisti sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajati ai Politiei Locale, a unor activitati de supraveghere a unei persoane, cu consecinta prejudicierii intereselor legale ale institutiei din care faceau parte si pentru a obtine un folos nepatrimonial necuvenit.

Procurorii sustin ca Gheorghe Nichita le cerea sefilor din Politia Locala Iasi sa puna functionarii din subordine sa-i supravegheze iubita — Adina Samson, care avea montat inclusiv un sistem de urmarire GPS pe autoturism.
Mai mult, membri ai clanului “Cordunenilor” ar fi fost implicati in amenintarea unui barbat care s-a intalnit pe 25 aprilie la o terasa cu Adina Samson.

DNA mai arata ca Hliboceanu si Avirvarei si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, in sensul utilizarii resurselor institutiei — angajati, autoturisme si carburant — in interesul personal al lui Nichita, respectiv pentru a o supraveghea pe iubita primarului.

In plus, Gheorghe Nichita i-a cerut lui Ștefan Avirvarei sa efectueze verificari la Cluj-Napoca pentru a afla informatii despre un om de afaceri britanic, Robert Wolsey.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *