Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Gunoiul maramureșenilor, manipulare sau linșaj mediatic?”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În ultimii 12 ani, gunoiul maramureșenilor s-a transformat într-un morman de minciuni care crește exponențial, înmulțit în campaniile electorale și folosit după bunul plac al politicienilor aflați la putere. Un proiect dedicat bunăstării maramureșenilor a devenit o piatră de moară bună de cărat de către administrațiile care s-au perindat pe la cârma județului, iar vina în cazul SMID o poartă administrațiile de dreapta care au gestionat foarte prost acest proiect.

Democrat-liberalii lui Mircea Man, acum liberali de frunte cu toții, n-au fost în stare să demareze planul și l-au tot mutat dintr-o parte în alta a județului, până au ajuns cu el la Fărcașa. Apoi Zamfir Ciceu, tot liberal și el, a făcut „ce-a putut”, apus carul înaintea boilor, a achiziționat utilaje și pubele, a plătit publicitate, toate acestea înainte ca măcar rampa de gunoi să fie construită la Fărcașa. Și ar fi interesant de văzut și unde au mers sumele uriașe alocate pentru promovarea unui proeict care din start a fost gândit prost.

În mandatul 2016 – 2020, conducerea social-democrată a încercat să repare oalele sparte de către predecesori. Sub conducerea lui Gabriel Zetea, până în anul 2020 s-au reușit identificarea soluțiilor tehnice pentru îndreptarea erorilor din proiectul tehnic inițial al Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor din Fărcașa, fiind adus unul dintre cei mai buni experți din România pentru a repara toate aceste deficiențe, respectiv prof. univ. dr. Dan Păunescu de la Universitatea Tehnică de Construcții București. În 2020, actualul președinte penelist, Ionel Bogdan a preluat SMID având soluția tehnică dată în acest proiect de către conducerea anterioară, indicatorii tehnico-economici stabiliți pentru SMID și, cel mai important, banii necesari în cont!

În Maramureș avem o vorbă: un proiect croit strâmb nu are cum să meargă drept! Și la fel se întâmplă și cu depozitul de deșeuri din Fărcașa. Actuala conducere penelistă a județului știa de această problemă și în ce doi ani scurși de la alegeri nu a făcut absolut nimic. De parcă nu ar ajunge povara pusă pe maramureșeni prin facturile la energie, acum se scumpește și gunoiul în întregul Maramureș. Culmea, în loc să găsească soluții viabile, liberalii vin cu studii, plătite pe bani grei și realizate, evident, de firmele de casă agreate.

Băimărenii au gunoaiele stocate frumos la intrarea în oraș, un „bonus” de poluare despre care ni se amintește periodic în emisiuni TV realizate de „justițiari” plătiți și ei din bani publici. Intensificate în ultima perioadă, aceste emisiuni au ca unic scop decredibilizarea și inculparea fostului președinte al Consiliului Județean, social-democratul Gabriel Zetea. Alături de el, în cei patru ani de mandat au fost și liberalii care astăzi pozează în inocenți sau liberali „de import” parașutați de la București să ajungă deputați pe listele din Maramureș, liberali care știu cât de mult s-a înaintat cu proiectul SMID între 2016 și 2020. Și aceeași liberali știu și văd faptul că de doi ani de zile proiectul stagnează, așa la fel cum s-a întamplat și sub anterioarele administrații liberale.

Problema gunoaielor nu este o noutate în Maramureș, dar acum s-a transformat într-o vânătoare de vrăjitoare realizată la comandă. Sunt însă convins că nu toți maramureșenii cred tot ce li se spune, nici tot ce văd la TV! Pentru că maramureșenii știu să pot să cearnă informațiile care li se transmit prin diverse canale!

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole