Ghetourile de la marginea Baii Mari, rusinea orasului (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

craica baia mareIn plin secol XXI, la marginea unui oras cu pretentii europene, o comunitate de rromi traieste in conditii de mizerie. Desi in ultimii cinci ani s-a promis in repetate randuri relocarea lor si asigurarea unor conditii decente, populatia defavorizata din zonele Craica, Prita si Gara, traieste in aceeasi mizerie si lipsa de civilizatie.

Am fost personal in fiecare din spatiile mentionate si am stat de vorba atat cu rromii, cat si cu baimarenii care traiesc in proximitatea pungilor de saracie. Imaginile din materialul video reflecta cu fidelitate starea reala a zonelor aflate la periferia orasului, fapt ce confirma odata in plus lipsa de interes si incapacitatea actualei echipe care administreaza Baia Mare.

Am identificat solutii posibile pentru rezolvarea acestor probleme, in conditii de legalitate si transparenta, utilizand inclusiv resurse disponibile din fonduri europene. Daca ne dorim ca Baia Mare sa devina Capitala Culturala Europeana in anul 2021, prima masura absolut necesara este ca in 5 iunie sa iesim la vot si sa-i schimbam pe cei care astazi decid soarta orasului.

Cristian Niculescu Tagarlas

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2