Ghid de conduita anticoruptie pentru personalul din cadrul Bisericii Greco-Catolice

home camp2
home camp2
home camp2

coruptieLupta anticoruptie in Biserica Greco-Catolica. In acest sens se are in vedere crearea unui ghid de conduita anticoruptie pentru personalul din cadrul acestui cult. Este numai una din temele abordate in cadrul Sinodului care a avut loc la Blaj in acest inceput de noiembrie.

Episcopii Greco-catolici ii indeamna pe credinciosi si pe toti oamenii de buna credinta sa isi exercite dreptul si responsabilitatea de a participa la vot. Biserica Greco-Catolica ii indeamna pe oameni totodata sa faca o alegere coerenta cu propria credinta si cu invatatura Bisericii Catolice.

Toate aceste informatii au fost facute publice de catre Episcopia Greco-Catolica din Maramures. Intr-un comunicat de presa se arata ca invitatia adresata Papei Francisc din partea Conferintei Episcopale Romane de a vizita Romania, analiza diferitelor aspecte ale vietii Bisericii, chestiuni pastorale, administrative si canonice, procesul de beatificare a Episcopilor morti in faima de martiri sub regimul comunist, mass-media catolica si situatia comunitatilor greco-catolice in diaspora, sunt cateva dintre temele care s-au aflat in centrul sesiunii ordinare a Sinodului Episcopilor Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolica.

Sinodul s-a reunit intre 2-4 noiembrie 2016 la Blaj. In plenul lucrarilor, s-a discutat si despre recenta intalnire a Episcopilor Catolici Răsariteni din Europa desfasurata intre 20-23 octombrie 2016 la Fatima, precum si despre cea de-a 14-a Sesiune Plenara a Intalnirii Comisiei Internationale Mixte pentru Dialog Teologic intre Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa de la Chieti, Italia, din luna septembrie 2016.

In comunicatul de presa se precizeaza ca Sinodul a decis infiintarea Comisiei Sinodale pentru Cultura si Comunicatii Sociale, precum si a Biroului „Migrantes” in cadrul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

“A fost discutata tematica unui ghid de conduita anticoruptie pentru personalul din cadrul Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolica.Urmatoarea Sesiune sinodala ordinara se va desfasura in intervalul 15-17 mai 2017 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major”, spune Notar Pr. Cristian Crisan.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *