GHINION – Primul zbor internațional din Tăuții Măgherăuș, un rateu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Azi, 18 decembrie, trebuia să avem primul zbor internațional regulat de pe aeroportul din Tăuții Măgherăuș. Unul anunțat cu surle și trâmbițe după ce a fost anunțat ca pe o mare realizare a actualei administrații județene. Dacă totul ieșea bine la această oră am fi văzut laude peste tot, capii județului se înghesuiau la fotografii, la tot ce e mai bun. Însă primul zbor a adus și prima dezamăgire. Primul rateu. Spre dezamăgirea maramureșenilor care și-au pus din nou speranța în autoriutățile județului care au eșuat.
„Azi am fost, prin ajutoare, pe Aeroportul din Stansted (UK) încercând să asistăm cât mai mulți pasageri ai zborului HiSky Stansted (London, UK) – Baia Mare, zbor anulat… . Un zbor care trebuia sa fie debutul curselor regulate Baia Mare – UK transformat într-un mare fiasco. Nu caut vinovați!  Toate ziua am cautat soluții! Ne-am discreditat ca prestatori de servicii fără vina noastră. Am crezut în parteneri, în administrație. Am crezut că fiecare își face treaba la modul profesionist și că, așa cum se întâmplă în mod normal un orice societate civilizată, comunica pentru realizarea obiectivelor propuse. Mare greșeală! M-am lămurit complet: unii așteptau să se rezolve de la sine (Aeroportul Internațional Maramureș), alții nu știau de problemă (Consiliul Județean Maramureș), alții erau complet depășiți de situație (compania HiSky).
Nu, nimeni nu s-a preocupat ca lucrurile sa meargă bine. Din păcate…întâmplarea de azi este din categoria „am zis eu că se va întâmpla”. Am atenționat că această companie și-a luat angajamente mult mai mari decât poate duce, am spus că greu va fi să meargă totul perfect…. Nu, n-am cobit! Am citit, am analizat. Cunosc industria asta de 20 de ani! Nu sunt vreun prezicător, sunt doar un om a cărui expertiză contează doar departe de casă. Aici, din motive necunoscute mie, totul e luat drept glumă sau exagerare.
Nu, n-am fost la Crăciun în Maramureș! Mă uit acum la fotografiile altora, la cât de frumos a fost. Eu am fost, cu sufletul, cu gândul, cu munca în sprijinul românilor rămași în Aeroportul din UK. O parte din ei vor ajunge în Budapesta în aceasta noapte, alții în zilele viitoare prin cine știe ce orașe…alții nu mai vin, că nu mai pot. Ei nu vor avea Crăciun în Maramureș. Vor avea un nou Crăciun departe de casă”, spune Diana Iluț, reprezentant agenție de turism.
Primul zbor internațional, primul rateu. Probabil că românii care și-au luat bilet pentru zborul din 20 decembrie stau acum cu sufletul la gură, să vadă dacă mai ajung acasă de Sărbători sau au luat țeapă.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Ion

    La Cluj, aceasta companie HiSky, a facut aceeasi „figura”, a vandut bilete pentru 2-3 luni, si cand s-a apropiat ziua zborului au anulat zborurile cu posibilitatea de reprogramare sau credite de zbor HiSky. Parerea mea este ca aceasta compania ar trebui sanctionata pentru neseriozitatea cu care trateaza pasagerii.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole