Ghita (S)Perian, seful Politiei Locale, isi cauta diplomele. Intamplator, nu le gaseste. Oare ce-i de facut?

PNL

Am scris de mai multe ori despre Politia Locala ca fiind o structura aservita, ce ar trebui sa fie in slujba comunitatii si nu a primarului. Acolo inca face legea un grup de fosti paznici contractuali, deveniti politisti comunitari si mai apoi politisti locali. Seful structurii este Gheorghe Perian, posesor al unei diplome de jurist, cu practica zero in domeniu si cunostinte neconcludente. Efectele activitatii Politiei Locale sunt atat de subtiri, incat aproape nu conteaza, marea contributie a purtatorilor de chipiu fiind hartuirea cetatenilor care parcheaza aiurea si sanctionarea lor, intr-un oras in care totul functioneaza pe dos.

Altfel spus, primarul nu face parcari in oras, iar traficul este prost reglementat, motiv ca baimarenii sa parcheze pe unde apuca, moment in care apar vajnicii politisti locali cu carnetelul, pardon, gadgetul din dotare, impartind amenzi posesorilor de autoturisme. Doar ca sistemul nu functioneaza cand e vorba de prietenii si anturajul lui Catalin Chereches, acestia avand dreptul sa parcheze unde vor si cum vor, sub protectia ilegala a marelui om.

Nici serviciul de ordine publica nu exceleaza in performanta, majoritatea agentilor fiind incapabili sa fugareasca o chivuta care vinde prezervative in Piata Izvoare, ca sa nu vorbim de situatia pungilor de saracie dragi edilului, traficul liber al atelajelor pe bulevarde, caii care pasc noaptea in sensurile giratorii, scotoceala zilnica in containere, drogatii si betivii care populeaza parcurile sau vanzatorii de vechituri ce ocupa trotuarele din centrul istoric. Una peste alta, activitatea politiei locale, una tinuta sub control si umilita ani de zile in fostele remize al Energoterm, nu avea cum sa straluceasca, in conditiile in care selectia pentru incadrarea agentilor se face pe sistemul pile, cunostinte, relatii, mandra, pandra etc.

Lovit subit de inspiratia divina sau poate sacait de atitudinea periculos de nonsalanta a sefului Politiei Locale, Chereches a decis sa coboare militaria din pod, infiintand anul trecut o noua directie de „actiune civica” in Primarie (are balta peste), structura in care a varsat si Politia Locala. De aici a inceput o intreaga telenovela, Ghita (S)Perian, zis „gardianul”, simtindu-se jignit sa fie pus in subordinea unui fost comisar sef de politie, ajuns colonel in rezerva. Pe cale de consecinta, a inceput sa monitorizeze activitatea lui Dorin Coste si dispozitiile date de acesta, turnandu-l lunar la mentorul sau, onor primarul inculpat pentru fapte de coruptie. Iar Catalin Chereches, individul care aplica principiul „divide et impera”, alimenteaza acest exercitiu de delatiune prin care impusca doi iepuri, punand presiune pe gardianul loial, dar si pe fostul investigator, cel care a coordonat monitorizarea edilului din timpul controlului judiciar.

Pe surse certe din Primarie, am aflat ca Gheorghe Perian, fost sef Serviciu Ordine Publica, Director adjunct si mai apoi Director executiv al Politiei Locale, nu indeplineste conditiile legale pentru a purta uniforma de politist local, art 18 din Legea 155/2010 stipuland ca toti politistii care au atributii in domeniul ordinii publice si a circulatiei, au obligatia de a urma cursuri de pregatire specifice, in termen de maxim cinci ani de la incadrarea lor.

Si pentru a nu-i da motive de controverse eminentului politist local-jurist, mentionam ca potrivit HG 1332/2010, privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare si functionare a politiei locale, art 15, seful politiei locale are urmatoarele atributii: ”analizeaza contributia functionarilor publici din politia locala la mentinerea ordinii si linistii publice, la constatarea contraventiilor in domeniile prevazute de lege si ia masuri de organizare si imbunatatire a acesteia”.

Asadar, cine ia la Baia Mare masuri pentru instaurarea legalitatii in cadrul Politieri Locale? Si cine verifica o alta informatie pe surse, potrivit careia Gheorghe Perian a fost sef de comisie la angajarea actualei consoarte, cea care din magazie taie si spanzura in Politia Locala?

Carlos SACALUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

9 Comments

 1. ccc

  apropo de politia locala … imi plimbam copiii intr-o zi prin zona Liceului 7, Scoala 4 si afara era un indivit cu 2 pitbuli, caini care cand au vazut copiii cu biciclete facand zgomot au ciulit urechile si erau gata sa se repeada la ei noroc ca stapanul i-a vazut si i-a prins la timp – asta e orasul in care traim, nu am vazut niciodata politia locala patruland pe jos, verificand daca stapanii de caini au cele necesare sa stranga dupa patrupede – toate strazile din oras sun adevarate aleii ale rahatilor de caine, nu am vazut niciodata politia locala sa verifice daca cainii sunt agresivi si trebuie tinuti in lesa cu botnita, nu am vazut niciodata politia locala patruland si dand amenzi celor care au distrus toate spatiile verzi din jurul blocurilor parcand pe iarba … politia locala e acolo sa pazeasca si sa slujeasca nulitatea de primar … RUSINE !!!

  Reply
 2. Grimac Cornel Ioan

  Sunt pensionar locuiesc in zona Aleea Rotunda si doresc sa-i felicit pe aceasta cale pe domnul Perian care ne-a ascultat doleantele cu mare interes si pe baieti din Politia Locala care in cursul anului trecut au confiscat cred peste 50 de cai lasati liberi sa pasca in parculetul de joaca din Aleea Rotunda si care reprezentau un pericol foarte mare pentru toate persoanele ce treaceau prin zona respectiva. Si-au facut treaba intr-un mod exemplar le doresc multa sanatate!

  Reply
 3. Stefan

  Domle, il stiu pe domn Perian de cand era cu paza contractuala. Asta n-a lucrat…, tot itmpul s-a fofilat prin ceva uniforme de parca era general de corp de armata. Pun si cateva intrebari:
  1. De ce este dus si adus acasa de la serviciu cu masina Politiei locale?
  2. De ce lasa la piata de alimente sa fie trotuarele ocupate de vanzatorii de vechituri, oameni dubiosi care vand de la telefoane furata pana la tot felul de obiecte inutile. E bine pt imaginea orasului capitala a tineretului?
  3. De ce au cumparat gheretele alea din cartiere daca praful e de o palma pe ele si niciodata, dar niciodata, nu gasesti un politist acolo?
  4. Ce are de gand sa faca cu agentii obezi capabil sa se deplaseze doar cu masina, care fumeaza in strada si arunca chistoacele pe jos?
  Domnu Coste, coborati militaria din pod si faceti ordine acolo ca sunt de rusinea lumii sau mai bine desfiintati-i

  Reply
 4. banhidi

  cat timp este dl. Chereches zis Gargara, primarul orasului Baia Mare nimic nu se va schimba in ceea ce priveste modul de actiune al Politiei Locale..

  Reply
 5. Andrei

  Rușine să le fie poliției locale ar trebui să-și facă datoria de cetățeni privind tulburarea ordinii publice si multe altele ceea ce nu fac.toti sunt angajați pe pile si relații ,care n-au nimic de făcut toată ziua decât sa de-a amenda oamenilor pentru parcări si tot felul de prostii,asta e trebuie sa fim o capitală nu a tineretului ci a corupților.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1