Glaucomul si retinopatia diabetica, printre principalele cauze ale pierderii vederii

ochi glaucomDegenerescenta maculara, retinopatia diabetica sau alte retinopatii asociate unor boli sistemice si glaucomul sunt principalele cauze ale pierderii vederii, arata medicul oftalmolog Laura Macovei de la Spitalul Militar Central “Carol Davila”, informeaza AGERPRES.

“Degenerescenta maculara legata de varsta este cauza principala de scadere a vederii la pacientii cu varste peste 60 de ani in tarile dezvoltate, afecteaza vederea centrala a pacientilor, ingreunand sau facand imposibile activitati precum cititul sau sofatul.

Retinopatia diabetica sau alte retinopatii asociate unor boli sistemice, accidentele vasculare retiniene arteriale sau venoase, infectii retiniene (precum toxoplasmoza) sunt alte cauze ale scaderii vederii. (…) Glaucomul este o a doua cauza a orbirii in lume la pacientii cu varsta peste 60 ani si evolueaza frecvent fara durere sau alte manifestari.

Desi nervul optic sufera leziuni ireversibile, doar un diagnostic si un tratament precoce pot controla aceasta afectiune insidioasa”, a explicat medicul, pentru AGERPRES.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1