septembrie 19, 2021

Google: 53% dintre romani folosesc aceeasi parola pentru mai multe dintre conturile lor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste jumatate dintre romani (53%) folosesc aceeasi parola pentru mai multe dintre conturile lor, iar cea mai mare parte dintre acestia (36%) alege o combinatie intre numere si cuvinte atunci cand aleg parola respectiva, releva studiul YouGov, intocmit de Google, cu ocazia evenimentului din octombrie “Luna Securitatii Cibernetice in Europa’, informeaza AGERPRES.

In urma cercetarii de specialitate a mai reiesit faptul, in general, romanii nu sunt prea preocupati de riscurile la adresa securitatii online. Astfel, mai mult de jumatate dintre cei care folosesc servicii online care necesita o parola au raspuns ca nu sunt ingrijorati (44% nu foarte, iar 11% deloc) de faptul ca oricare dintre conturile lor de servicii online ar putea fi atacate. In cealalta tabara se afla 41% dintre respondenti, impartiti dupa cum urmeaza: 9% sunt foarte ingrijorati, iar 32% destul de ingrijorati.

In ceea ce priveste autentificarea in doi pasi, aproape doua treimi dintre romani (62%) spun ca folosesc aceasta metoda pentru cel putin unul dintre serviciile online pe care le utilizeaza.

Pe de alta parte, motivele pentru care restul persoanelor (38%) nu utilizeaza aceasta metoda sunt diverse, plecand de la faptul ca nu s-au gandit la acest lucru (29%) sau nu au auzit de acesta (14%) si pana la lipsa nevoii (19% nu cred ca e necesara) sau a increderii (17% nu cred ca le face conturile mai securizate).

La nivel general, peste jumatate dintre utilizatorii romani de internet folosesc aceeasi parola pentru mai multe dintre conturile lor. In acelasi timp, 25% dintre cei chestionati au aceeasi parola pentru majoritatea conturilor si doar 7% acceseaza toate conturile cu aceeasi parola. Totodata, un procent de 43% sustin ca au parole diferite pentru fiecare serviciile online pe care le folosesc.

In functie de tipul de parole folosite, cea mai mare parte aleg o combinatie intre numere si cuvinte (36%), iar un sfert (26%) adauga in acest mix al formarii unei parole si simboluri.

Studiul YouGov de la Google a fost realizat in Romania, in perioada 4 – 20 septembrie 2018, pe un esantion de 1.001 persoane adulte.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2