Google a testat un serviciu de livrari cu ajutorul dronelor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Compania Google a anuntat joi ca a testat un serviciu de livrari cu ajutorul dronelor, proiect la care lucreaza si gigantul comertului online Amazon, relateaza AFP citata de Agerpres.

Cei doi ani de cercetari la proiectul Google ‘Project Wing’ au fost incununati in luna august prin trimiterea de drone care au livrat bomboane, apa, medicamente si hrana pentru caini la doi fermieri din Queensland, Australia.

Luna trecuta, Amazon a cerut autorizarea de a testa livrari cu ajutorul dronelor in spatiul aerian american, argumentand responsabililor aviatiei americane ca relaxarea regulilor serveste interesului consumatorilor si constituie “o etapa necesara” pentru realizarea proiectului “Amazon Prime Air”.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a prezentat proiectul in luna decembrie a anului trecut, declarand ca acesta ar putea intra in functiune din 2015, daca va obtine autorizatia autoritatilor americane.

Amazon a precizat ca dronele pot zbura cu o viteza de peste 80 de kilometri pe ora si livra un colet de pana la 2,2 kilograme.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *