Google inaspreste actiunile pentru indepartarea continutului cu caracter extremist de pe YouTube

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alphabet Inc., firma-mama a Google, va implementa mai multe masuri in vederea identificarii si indepartarii continutului cu caracter terorist sau violent incarcat pe platforma sa video online YouTube, informeaza DPA citand un mesaj publicat duminica pe blogul companiei, transmite AGERPRES.

Google a anuntat ca va adopta o pozitie mai dura fata de continutul video care proclama suprematia sau cu potential deranjant din punct de vedere religios prin emiterea unei avertizari si prin refuzarea platii sau a recomandarii acestor clipuri altor utilizatori, chiar daca acestea nu incalca in mod evident politica practicata de firma.

De asemenea, compania va adopta mai multe masuri in materie de inginerie si va spori utilizarea tehnologiei pentru o mai eficienta identificare a clipurilor video cu tenta extremista si va pregati noi clasificatori de continut pentru a gasi si a sterge acest tip de continut.

“Cu toate ca atat noi cat si altii lucram de ani buni la identificarea si indepartarea continutului care ne incalca politica, adevarul deranjant este ca noi, ca industrie, trebuie sa recunoastem ca mai sunt multe de facut. Acum”, a afirmat Kent Walker, consilier general la Google.

Google va extinde colaborarea cu organizatiile de contracarare a extremismului pentru identificarea continutului care ar putea fi utilizat pentru radicalizarea si recrutarea extremistilor, a adaugat Walker.

Compania se va adresa si potentialilor recruti ai Stat Islamic folosindu-se de publicitatea directionata online pentru redirectionarea acestora catre clipuri video cu un continut antiterorist in incercarea de a-i face sa se razgandeasca in privinta aderarii la aceasta grupare extremista.

Germania, Franta si Marea Britanie, tari in care mai multe persoane civile au fost ucise si ranite in ultimii ani in atentate comise de militanti islamici au exercitat presiuni asupra Facebook si a altor furnizori de continut din media de socializare precum Google si Twitter pentru a intreprinde mai multe actiuni in vederea indepartarii continutului militant si cu un discurs de instigare la ura.

Facebook a dezvaluit joi mai multe detalii cu privire la eforturile pe care face in vederea indepartarii mesajelor cu continut extremist, ca raspuns la presiunea politica venita din Europa cu privire la o mai intensa monitorizare si actiune contra gruparilor extremiste care utilizeaza reteaua de socializare pentru propaganda si recrutare.

Facebook a anuntat ca va dezvolta programe care se bazeaza pe inteligenta artificiala, precum recunoasterea imaginilor si a cuvintelor sau expresiilor-cheie folosite de organizatiile teroriste, menite sa identifice si sa indeparteze mesajele cu continut extremist, dupa cum se mentioneaza pe blogul companiei.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2