Google a inchis proiectul Titan care trebuia sa ofere internet cu ajutorul dronelor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Compania din domeniul tehnologiei informatiei Google a anuntat ca a inchis proiectul Titan care trebuia sa ofere internet cu ajutorul dronelor, scrie BBC News in versiunea electronica, informeaza AGERPRES.

La doar trei ani de cand a cumparat afacerea respectiva, Google a anuntat ca renunta la acest proiect care ar fi trebuit sa ofere internet in zonele rurale cu ajutorul dronelor proprii, similar proiectului Loon care vizeaza folosirea baloanelor cu aer cald pentru asigurarea accesului la reteaua globala de internet.

Dronele, care erau alimentate cu energie solara, au intampinat anumite dificultati tehnice si probleme in ce priveste finantarea.

Miercuri, blogul 9to5 al Google a dezvaluit ca de fapt s-ar fi renuntat la proiectul Titan la inceputul anului 2016. Un comunicat al Diviziei X a Google, care a fost responsabila pentru proiectul Titan, a confirmat incheierea proiectului. “Titan a intrat in responsabilitatea Diviziei X la sfarsitul anului 2015, iar la scurt timp dupa aceea am pus capat explorarii vehiculelor aeriene fara pilot de mare altitudine pentru asigurarea accesului la internet”, se arata in comunicatul respectiv.

“Prin comparatie, la nivelul actual de fezabilitate economica si tehnica, proiectul Loon promite o modalitate mai buna pentru a conecta zonele rurale si cele izolate din anumite parti ale lumii”, conform aceleiasi surse.

Google a cumparat Titan Aerospace in 2014, castigand o licitatie in fata competitorului Facebook. In 2015 au inceput testele de zbor, in urma carora s-a descoperit ca Titan are numeroase probleme tehnice dar si de finantare. La jumatatea anului 2015 echipa care se ocupa de Titan s-a confruntat cu prabusirea uneia dintre drone in desertul Arizona, identificandu-se ulterior ca a fost vorba despre o problema tehnica la una dintre aripile aparatului. In comunicatul dat de Divizia X se mentioneaza de asemenea ca o parte a celor implicati in proiectul Titan au fost indrumati catre alte proiecte ale companiei, precum Loon sau Wing — divizie dedicata livrarilor cu ajutorul dronelor.

Nici cei de la Facebook nu au fost ocoliti de probleme in ce priveste proiectul lor de internet cu ajutorul dronelor, in luna iunie a anului trecut drona Aquila s-a prabusit in timpul unui zbor de test, declansand o investigatie din partea Consiliului de conducere al Autoritatii nationale pentru siguranta transporturilor din SUA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *