Google infiinteaza un fond de patru milioane de dolari pentru imigranti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Motorul de cautare online Google a infiintat un fond de criza in valoare de doua milioane de dolari, la care se adauga donatii in valoare de alte doua milioane de dolari din partea angajatilor Google, in beneficiul mai multor organizatii americane care ii sprijina pe imigranti: American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resource Center, International Rescue Committee si UNHCR, informeaza publicatia USA TODAY, transmite AGERPRES.

Potrivi sursei mentionate, aceasta campanie, cea mai mare campanie sociala demarata de Google, a fost prezentata intr-un document trimis de directorul general de la Google, Sundar Pichai, si confirmat duminica seara de un purtator de cuvant de la Google.

Acest grant vine la o zi dupa ce Sundar Pichai, la randul sau un imigrant in SUA din India, a criticat decretul semnat de presedintele american, Donald Trump, privind inchiderea frontierelor pentru anumiti refugiati si straini. La randul lor, o serie de directori de la Apple, Microsoft, Netflix, Uber, Airbnb si Tesla Motors au criticat si ei decretul sustinand ca va afecta activitatile companiilor din sectorul tehnologiei, care se bazeaza pe competentele specialistilor nascuti in strainatate.

Sundar Pichai sustine ca decretul semnat de Donald Trump afecteaza cel putin 187 de angajati ai Google. „Suntem ingrijorati de impactul acestui ordin si al oricaror propuneri care ar putea impune restrictii angajatilor Google si familiilor lor sau care ar crea bariere in calea persoanelor talentate care vor sa ajunga in SUA”, a informat Google intr-un comunicat.

Alte companii din sectorul tehnologiei au luat masuri si ele masuri concrete. De exemplu, site-ul de rezervari de cazare Airbnb a anuntat ca va gasi locuri temporare de cazare, gratuite, pentru refugiati si alte persoane afectate de decretul presedintelui SUA.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole