Google lanseaza “Perspective”, o arma informatica impotriva “trollilor” din mediul virtual

PNL

Google lanseaza ”Perspective”, un instrument informatic bazat pe un sistem de inteligenta artificiala (AI) care modereaza in mod automat comentariile online pe forumuri, retele de socializare sau alte platforme media, blocand mesajele al caror continut incalca regulile de limbaj ale acestor medii, conform AFP, informeaza AGERPRES.

Aceasta interfata informatica, pe care Google o propune in mod gratuit, le va permite editorilor sa creeze programe ce vor detecta mesajele “toxice” si le vor bloca sau modera inainte de publicare.

“Perspective” a fost testat pe mai multe platforme media, printre care New York Times, The Guardian si Wikipedia. Acest instrument dispune de un AI capabil sa invete singur. Scopul este de a usura sarcina echipelor de moderatori ai platformelor media, ce sunt deseori coplesiti de numarul mare al comentariilor rasiste, jignitoare, ce cuprind aluzii sexuale sau pur si simplu sunt imprecatii ce afecteaza activitatea pe astfel de medii.

“Platformele media incearca sa incurajeze reactiile si discutiile pornind de la continutul publicat, insa trierea a numeroase comentarii pentru a le identifica si bloca pe cele care incalca eticheta site-urilor presupune foarte mult timp, munca si bani”, conform lui Jared Cohen, presedintele departamentului Jigsaw, incubatorul Google care a construit acest instrument.

Programul este disponibil pentru platformele media membre ale grupului ”Digital News Initiative” al Google, dar si pentru toate retelele de socializare, precum YouTube, Twitter sau Facebook.

Algoritmul pe baza caruia functioneaza instrumentul “Perspective” permite filtrarea mult mai rapida a mesajelor decat ar putea sa o faca o echipa de moderatori cu experienta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1