Google Maps isi va ghida utilizatorii chiar si fara conexiune la internet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

google mapsGoogle a inceput sa introduca marti o noua versiune a aplicatiei sale cartografice Google Maps, care poate ghida utilizatorii pana la destinatie chiar daca nu au acces la internet, transmite AFP, citata de Agerpres.

Aceasta posibilitate, anuntata la o conferinta pentru dezvoltatori organizata de grup in cursul acestui an, se limiteaza deocamdata la aparatele care utilizeaza Android, sistemul de exploatare mobil al Google, insa urmeaza sa fi lansata in curand si o versiune pentru iPhone si iPad al Apple.

“Google Maps ia masuri pentru a-i ajuta pe oamenii din toata lumea sa isi gaseasca drumul si sa ajunga la destinatie chiar si cand nu au conexiune la internet”, a spus Amanda Bishop, responsabil al departamentului produse la Google, intr-un mesaj postat pe site-ul grupului.

“Acum puteti descarca pe telefon o zona de pe glob si cand veti ramane fara conexiune — fie pe un drum de tara, fie intr-o parcare subterana—, Google Maps va continua sa functioneze fara probleme”, a asigurat ea.

Utilizatorii Google Maps puteau descarca deja portiuni de harti pentru a le consulta fara conexiune internet, insa noua versiune permite si obtinerea unor directii detaliate cand utilizatorul se afla la volan, cautarea unei anumite destinatii si accesul la informatii practice, cum ar fi programul magazinelor, de exemplu.

Aplicatia este astfel conceputa incat sa nu descarce harti cand exista conexiune wifi pentru a nu mari nivelul facturii emise de operatorul de telefonie mobila.

Circa 60% din planeta nu este conectata la internet si, chiar atunci cand exista, accesul poate fi sporadic, asa incat serviciile de cartografie online nu pot fi folosite deocamdata in zonele respective, incheie AFP.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2