Google si Facebook, investigate in SUA. Suspiciunile pe care le au autoritatile

Doua grupuri de procurori generali din mai multe state americane au anuntat investigatii separate privind mari companii din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google Alphabet si Facebook, din cauza influentei lor din ce in ce mai crescute pe piata, potrivit Reuters.

Prima investigatie, condusa de procuratura din New York si care include alte sapte state americane si districtul Columbia, se concentreaza pe Facebook. A doua, anuntata de procuratura din Texas si care ar putea include pana la 40 de alte state, ar putea sa vizeze Google, desi autoritatile nu au specificat despre care dintre companiile mari de tehnologie este vorba.

Odata laudate ca fiind motoare ale cresterii economice, companiile din social media, de cautare pe internet, comert electronic si alte tehnologii digitale sunt din ce in ce mai mult in defensiva in urma unor probleme precum incalcarea confidentialitatii si influenta lor foarte mare pe piata, relateaza Mediafax.

Politicieni, inclusiv presedintele Donald Trump, consumatori, alte firme si autoritatile de reglementare au criticat aceasta influenta.

“Demarez o ancheta impotriva Facebook pentru a stabili daca actiunile lor au pus in pericol datele consumatorilor, au redus calitatea alegerilor consumatorilor sau au crescut pretul publicitatii”, a scris pe Twitter procurorul general din New York, Letitia James.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1