Google transforma smartphonurile in aparate de traducere in timp real

Reclame home 1
Reclame home 1

googleGoogle a lansat miercuri o noua versiune a aplicatiei sale gratuite de traducere „Google Translate” care transforma smartphone-urile cu sisteme de operare Android si IOS (Apple) in aparate de traducere in timp real, informeaza AFP si EFE citate de Agerpres.

Cu aceasta versiune evoluata, va fi suficient sa indreptam smartphone-urile care functioneaza cu Android sau Apple spre afisele, meniurile, retetele sau alte texte in limba franceza, germana, italiana, portugheza, rusa sau spaniola, pentru a vedea traducerea in engleza.

Functia permite traducerea instantanee a textelor folosind camera foto a telefonului, facilitand astfel orientarea in spatiu sau realizarea unei comenzi la restaurant, a explicat echipa care a lucrat la noul sistem, intr-un mesaj postat pe un blog specializat.

Aplicatia functioneaza cu sistemul Word Lens Technology, achizitionat de Google in mai anul trecut, cand a cumparat start-up-ul american Quest Visual. Aceasta tehnologie utilizeaza modul video al camerei foto al telefonului pentru a identifica textele, a le traduce si a le afisa pe ecran, ca si cum ar fi scrise in engleza.

„Cand consultati meniul unui restaurant este foarte practic, puteti indrepta imediat camera spre ceea ce vreti sa comandati”, a declarat Otavio Good, fondatorul Quest Visual, care si-a folosit iPhone-ul pentru a scana si a traduce o reteta de paste italienesti. Sistemul functioneaza independent de internet, fapt ce evita supraincarcarea benzii operatorului telefonic”, a notat el.

Noua aplicatie ofera si o varianta pentru conversatie care utilizeaza recunoasterea vocala si capacitatile de cloud ale Google pentru a traduce dialogul in limbi straine dintre doua persoane. In acest caz este insa necesara o conexiune deoarece sistemul are nevoie de capacitatile serverelor Google pentru a asigura traducerea.

Dezvoltatorii spera ca noul serviciu sa fie util atat turistilor care calatoresc in tari straine cat si profesorilor, personalului medical sau politiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole