Google updateaza aplicatia Maps cu functionalitatea Live View, de orientare in timp real a utilizatorului

PNL

Google anunta lansarea noii functionalitati Live View in aplicatia Google Maps, cu ajutorul careia utilizatorul va putea sa se orienteze in ce directie merge, cu ajutorul sagetilor si indicatiilor suprapuse imaginilor din realitate, pe care le vede prin camera foto a telefonului.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei, transmis joi AGERPRES, noua functie Live View disponibila pana in prezent doar pentru utilizatorii de telefoane Google Pixel, se va regasi, incepand de saptamana aceasta, si pe toate telefoanele Android sau iPhone care dispun de tehnologia Realitatea Augmentata (RA). Astfel, utilizatorul va trebui sa aleaga destinatia, sa selecteze ca mijloc de calatorie mersul pe jos, iar apoi sa apese pe butonul albastru “Porniti RA’. Ulterior, se va deschide camera telefonului, iar pe imaginile live vor fi suprapuse indicatiile de navigatie.

Live View este disponibil in majoritatea locurilor in care exista imagini Street View (inclusiv in Romania).

Alte functionalitati pe care le cuprinde Google Maps care pot fi de ajutor in urmatoarea calatorie sunt: navigatie si tot ce ai nevoie de drum (magazine sau benzinarii), hartile offline (pentru a evita probleme cauzate de lipsa internetului), exploreaza zona (locuri pe care sa le vizitezi sau unde sa mananci si pe care le poti salva ca puncte de interes si organiza in liste), salvarea locului in care ai parcat masina, precum si functia Instant Camera Translation din aplicatia Google Translate ce permite traducerea instantanee a unor texte (anunturi pe strada, meniuri in restaurante, etichete de produse) in peste 80 de limbi, inclusiv romana.

Larry Page si Sergey Brin au fondat Google in 1998. De atunci, compania a ajuns la peste 50.000 de angajati la nivel global, oferind o gama larga de produse si platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome si YouTube. In octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mama a Google.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2