Google va lansa masina fara sofer

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Google, operatorul celui mai utilizat motor de cautare din lume, l-a numit in board pe fostul director general al Ford Alan Mulally, dobandind astfel experienta unuia dintre cei mai respectati profesionisti din industria auto in proiectul companiei de a dezvolta o masina autonomaconform Ziarul Financiar.

Mulally, 68 de ani, a fost numit la 9 iulie in noul post, a informat Google, citat Bloomberg.

Fostul director Ford va primi un pachet initial de actiuni Google in valoare de 1 milion de dolari, titluri in valoare de 350.000 de dolari anual, precum si decontarea unor cheltuieli in valoare de 75.000 de dolari pe an.

Numirea in board a lui Mullaly vine la mai putin de doua luni dupa ce gigantul IT a prezentat prototipul unei masini autonome, despre care General Motors a afirmat ca ar putea deveni “o amenintare serioasa” pentru industria auto.

Mulally a demisionat din functia de director al Ford la 1 iulie, cu sase luni mai devreme decat se anticipa, pentru a-i face loc succesorului sau, Mark Fields.

“Este o miscare inspirata. Mullaly are mult de oferit Google. Este un inginer al inginerilor, cu o intuitie considerabila in privinta inovatiei produselor de consum. Acesta este un semnal prin care Google ne transmite ca nu exista limite la ceea ce vrea sa faca”, a declarat Jeffrey Sonnenfeld, decan asociat la Scoala de Management a Universitatii Yale.

Mullaly s-a alaturat Ford in 2006 de la producatorul de avioane Boeing si este creditat cu succesul revenirii producatorului auto american, prin utilizarea la scara globala a modelelor de autovehicule ale companiei, reducerea costurilor si dezvoltarea de masini cu un consum mai redus.

Google a anuntat la 27 mai ca intentioneaza sa produca cel putin 100 de masini autonome, pentru teste. Masinile, cu doua locuri, vor avea o viteza maxima de 25 de mile (40 de kilometri) pe ora si vor fi lipsite de volan, frane si pedala de acceleratie. Pana in prezent, Google a testat tehnologia masinilor autonome folosind autovehicule produse de companii auto, printre care Toyota.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *