Google va oferi utilizatorilor Android optiunea de a alege motorul de cautare preferat

PNL

Google va permite incepand de anul viitor utilizatorilor din Europa sa aleaga motorul de cautare preferat la configurarea unui nou telefon inteligent Android in urma amenzii-record, primita anul trecut din partea Uniunii Europene, relateaza vineri Press Association, informeaza AGERPRES.

In iulie 2018, gigantul american din tehnologie a fost obligat la plata a 4,34 miliarde de euro de catre autoritatile Comisiei Europene in domeniul concurentei, printre altele si pentru ca ar fi facut abuz de pozitia sa pe piata prin sistemul de operare pentru dispozitive mobile Android.

Google a anuntat ca va pune la dispozitia utilizatorilor telefoanelor mobile si tabletelor Android din Spatiul Economic European mai multe optiuni ce vor aparea pe ecranul de selectie in timpul procesului initial de configurare a dispozitivului.

”Ca intotdeauna, oamenii pot continua sa isi adapteze si sa isi personalizeze dispozitivele in orice moment dupa configurare”, a precizat Paul Gennai, directorul pentru managementul produselor al Google.

O licitatie va fi utilizata pentru a selecta cele trei motoare de cautare rivale ce vor fi oferite alaturi de Google pe ecranul de selectie, optiunile variind in fiecare tara.

“La fiecare dintre licitatii, furnizorii de motoare de cautare vor indica pretul pe care sunt dispusi sa il plateasca de fiecare data cand un utilizator ii selecteaza din ecranul de selectie din tara respectiva”, a indicat compania.

Margrethe Vestager, comisarul european responsabil cu politica in domeniul concurentei, a anuntat amenda anul trecut pentru ca ”a abuzat de pozitia sa dominanta pe piata promovand in rezultatele motorului de cautare propriul sau serviciu de comparare a cumparaturilor in defavoarea concurentilor”, ceea ce ”este ilegal conform reglementarilor antitrust din UE”.

La vremea respectiva, gigantul tehnologic a anuntat ca va contesta hotararea Comisiei.

Produsul de varf al Google este motorul de cautare Google, care furnizeaza rezultatele cautarii consumatorilor, care platesc pentru acest serviciu cu datele lor. Aproape 90% din veniturile Google vin din reclame, inclusiv la produsele cautate de consumatori.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1