Gorghiu: Asteptam de la noul Guvern un studiu de impact in cazul majorarii salariilor bugetarilor

PNL

gorghiuLiberalii au votat proiectul de lege prin care se majoreaza salariile tuturor bugetarilor, a declarat miercuri copresedintele PNL, Alina Gorghiu, precizand ca asteapta de la noul Guvern un studiu de impact in acest caz, scrie Agerpres.

“Am ajuns la concluzia ca votul pentru acest proiect este esential. (…) Asteptam un studiu de impact ulterior, care sa arate in ce masura este realizabila aceasta aplicare si in ce masura va putea fi efectiv aplicata. Acest lucru va putea fi realizat de noul Guvern, care va fi investit probabil saptamana viitoare”, a spus Gorghiu, la Parlament.

Ea a precizat ca situatia a fost incerta la dezbaterile din comisii, unde Ministerul Finantelor nu a sustinut acest proiect, deoarece nu ar fi sustenabil pe motiv ca impactul bugetar ar fi de cinci miliarde de lei.

“Niciodata PNL nu s-a opus maririi salariilor in domeniul bugetar, ba dimpotriva, am sustinut, sustinem si vom sustine aceasta marire cata vreme ea se poate aplica efectiv.

Asteptam de la noul Guvern sa faca acest studiu, sa faca o analiza, sa vada in ce masura proiectul se incadreaza in indicatorii macro-bugetari pe care trebuie sa ii respecte bugetul Romaniei si vom vedea care va fi decizia acestui guvern, dar important este sa spunem ca marirea este necesara. Din pacate, ea nu se realizeaza in cadrul legii salarizarii in domeniul bugetar asa cum s-a angajat PSD de foarte multe ori. Vom vedea in ce masura noul Guvern incadreaza in noul buget si aceasta prevedere legislativa”, a spus Gorghiu.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanta 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sanatate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor — cu 10%. Proiectul a intrunit 319 voturi pentru, un vot impotriva si 7 abtineri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. Dumitru Aurelia Pop

  Auzi la ea ,asta ne crede tampiti????? Pai toanto ce studiu de impact vreți cand voi ați votat intr-o veselie acea ,,binefacere " ?????Bine spune proverbul acela :-decât prost mai bine orb ,măcar nu vezi !!!!!!!!

  Reply
 2. Zoli

  Cred ca nu va nimic de aceasta majorare,caci nu poti sa dai ceva ce nu ai!Numai nemernicul de ponta a promis majorari pentru creduli pe care le-a si dat ulterior doar ca sa nu ramana in rahat,doar ca acesti bani au fost taiati de altundeva!Domnilor,nu repetati istoria!

  Reply
 3. Cititor

  Auzi ”fa”,dar tu ce studii ai de esti asa de ”desteapta”?!Ti se trage probabil de la vizionatul emisiunii ”Zestrea romanilor”?!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1