Gorghiu, Blaga: PNL voteaza bugetul pe 2016, daca sunt acceptate si conditiile noastre

PNL

alina-gorghiu-vasile-blaga-pnlCopresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au declarat, joi la Craiova ca PNL va vota proiectul de buget pentru 2016 daca in structura acestuia se vor gasi “foarte clar” conditiile impuse de liberali, precum marirea sumei dedicate investitiilor, ilustrarea educatiei si sanatatii ca prioritati si alocarea fondurilor pentru administratiile locale in mod transparent, informeaza Agerpres.

Alina Gorghiu a afirmat ca PNL sustine toate marile de salarii si indexarea de pensii votate in Parlament.

“Am convingerea ca se vor gasi in structurarea bugetului marirea sumei dedicate investitiilor. Ca sa fac o precizare de la inceput, pentru ca in spatiul public au fost vehiculate tot felul de informatii false, niciodata PNL nu a spus ca nu vrea sa fie aplicate toate maririle votate anul trecut. Absolut orice fel de marire de salariu, orice fel de marire, indexare de pensie votate de Parlament in decursul acestui an vor fi aplicate. Legea responsabilitatii fiscal bugetare prevede insa ca in an electoral, cu 180 de zile inainte de alegerile generale, nu poti sa operezi majorari de salarii si nu poti sa faci rectificari cu privire la chestiuni de personal”, a spus Gorghiu.

Ea a mai afirmat ca o alta solicitare a PNL a fost ca cifrele din acest buget sa ilustreze ca educatia si sanatatea sunt prioritati si pentru actualul guvern. “Am discutat si despre eventualitatea bugetului dedicat apararii, pentru ca toti liderii partidelor politice am semnat pactul prin care se mareste bugetul la aparare pana la 2% din PIB in 2017.

Sunt lucruri pe care daca le vom evita in 2016, precum demagogia, populismul, exercitii care nu fac decat sa nasca asteptari care nu pot fi puse in practicva, atunci cand ai un deficit in limita lui 3%, cred ca lucrurile pot ramane intr-un echilibru firesc si un parteneriat normal intre Parlament — Guvern — Presedintie. Vom vedea care va fi atitudinea pe care majoritatea o va avea in Parlament”, a afirmat Alina Gorghiu.

La randul, co-presedintele Vasile Blaga a afirmat ca alocarea fondurilor catre administratiile publice locale sa se faca transparent si “nu asa cum nu se face de aproape patru ani de zile”.

“De aproape patru ani de zile se transfera fonduri catre administratiile locale din pixul lui Dragnea sau al succesoarei sale la Ministerul Dezvoltarii. Se poate vedea pe site-ul Ministerului Dezvoltarii cat de mari sunt discrepantele intre PSD, pe de o parte, si PNL de cealalta parte. Numai in cursul anului 2014 Guvernul a inceput peste 1.800 de noi investitii doar la primarii PSD sau la cei 496 de primari pe care i-a luat de la noi, de la PNL”, a spus Blaga.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1