Gorghiu: Cel mai grav lucru care se intampla in Romania este politizarea excesiva a sistemului de educatie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

alina-gorghiuCo-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, la Iasi, ca politizarea excesiva a sistemului de educatie este un lucru foarte grav, care este reprosat intens si din zona societatii civile, iar in acest context liberalii sustin demersurile initiate in acest sens de ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, informeaza AGERPRES.

„Cel mai grav lucru care se intampla in Romania, pe care ni-l reproseaza societatea civila, pe care presa ne scoate ochii, este politizarea excesiva a sistemului de educatie. Cand in sfarsit cineva se hotaraste sa ia taurul de coarne si sa genereze o metodologie in baza careia sa se faca un examen pentru directorii de scoli se trezeste cineva sa se opuna falsificand o semnatura in Senatul Romaniei.

Se da un raport care acum, surpriza, nu il mai gaseste nimeni nicaieri! Daca veti cauta raportul comisiei pe site, la comisie, oriunde, veti vedea ca s-a evaporat. Am anuntat ca facem plangere penala, pentru ca este de neconceput ca in Senatul Romaniei sa se poata ajunge la un asemenea matrapazlac pentru a fi blocata o procedura care cred ca va duce la profesionalizarea conducerii scolilor”, a declarat Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Co-presedintele PNL a afirmat totodata ca PNL nu doreste amanarea concursurilor pentru directori deoarece nu sustine mentinerea politizarii in structurile in invatamant.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2