septembrie 28, 2021

Gorghiu, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Nu am gasit argumente pentru a sesiza CCR

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

alina-gorghiuCopresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi ca liberalii nu au gasit argumente pentru a sesiza Curtea Constitutionala cu privire la actul normativ referitor la pensiile speciale ale parlamentarilor, dar a precizat ca exista un interes din partea partidului pe care il conduce fata de modul in care se va raporta Presedintia la acest subiect, scrie Agerpres.

“Au analizat colegii mei din Camera Deputatilor eventualele aspecte care ar incalca prevederile constitutionale si nu am reusit sa gasim argumente care sa poata sa ne ajute sa promovam o sesizare la Curtea Constitutionala si nici nu o sa facem exercitiul acesta de dragul de a-l face stiind ca se pierde la CCR, se va respinge o asemenea sesizare. Exista in schimb un interes din partea noastra pentru a vedea cum se va raporta Presedintia la legea despre care vorbeam. Exista varianta sa fie intoarsa la reexaminare, in acelasi timp fiind posibila si varianta de promulgare a legii”, a afirmat Gorghiu, intr-un interviu pentru ”Adevarul”.

Liderul liberal i-a felicitat pe colegii de partid pentru ca au avut “comportamentul decent” si “conduita corecta” de a vota impotriva acestei legi.

“Este o lege care creeaza privilegii pentru parlamentari versus cetateanul roman care-si ia pensia conform regulii contributivitatii si, din pacate, e un moment extrem de nepotrivit pentru a discuta o asemenea lege in Parlamentul Romaniei”, a mai spus Alina Gorghiu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2