Gorghiu: Este nevoie sa legiferam votul prin corespondenta si pentru alegerile prezidentiale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

alina-gorghiuCopresedintele PNL Alina Gorghiu apreciaza proiectul de OUG privind votul prin corespondenta pus in dezbatere publica de MAE si subliniaza ca este nevoie ca acesta sa fie legiferat si pentru alegerile prezidentiale.

“O veste buna! Ramane ca Ministerul Afacerilor Externe sa se asigure ca vor exista sectii de votare suficiente pentru cei care aleg varianta votului direct la urne. Intre timp, e important ca romanii de peste hotare sa afle ca au optiunea de a vota prin corespondenta si ca in curand se vor putea inscrie in Registrul electoral mult mai simplu: online. E pentru prima data cand exista aceasta alternativa la votul clasic. Chiar daca a mers mai greu, va functiona bine si va deschide drumul catre alte initiative care sa-i ajute pe romanii de peste hotare sa participe la alegeri”, a scris vineri Gorghiu pe Facebook.

Ea subliniaza ca este nevoie ca votul prin corespondenta sa fie legiferat si pentru alegerile prezidentiale. “Sper ca vom avea, la un moment dat, si un sistem de vot electronic in Romania”, completeaza Gorghiu.
Proiectul de OUG privind votul prin corespondenta a fost lansat joi in dezbatere publica pe site-ul MAE si prevede ca in strainatate pot fi organizate sectii de votare si in alte localitati decat cele in care isi au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare, cu acordul autoritatilor din tara respectiva.

“In afara sectiilor de votare prevazute la alin (1) pot fi organizate, cu acordul autoritatilor din tara respectiva, sectii de votare si in alte localitati decat cele in care isi au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare. Ministerul Afacerilor Externe propune Autoritatii Electorale Permanente infiintarea acestor sectii in termen de 15 zile de la aducerea la cunostinta publica a datei alegerilor”, se arata in proiectul de OUG pentru modificarea si completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente cu modificarile si completarile ulterioare si a Legii nr.288/2015 privind votul prin corespondenta.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *