Gorghiu: Pentru mine nu exista alt gest decat depunerea mandatului

alina-gorghiu-2Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni ca isi va depune mandatul de la conducerea partidului, precizand ca acest gest a fost anuntat si de alti lideri liberali, informeaza AGERPRES.

“Am avut inca de ieri discutii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrala si i-am informat ca pentru mine nu exista alt gest decat cel al depunerii mandatului. (…) Sunt si alti lideri din conducerea partidului care isi asuma aceeasi atitudine ca cea pe care v-am descris-o ulterior”, a spus Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Ea a sustinut ca PNL va face opozitie.

“Cred ca in continuare oferta PNL in ceea ce priveste lista de candidati si programul de guvernare a fost una buna, insa votul covarsitor s-a dus inspre PSD. Dati-mi voie sa recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, un program de guvernare pe care PNL, din opozitie, se va asigura ca viitorul guvern il va duce la indeplinire. Vom face opozitie, o opozitie curata, ferma”, a dat asigurari liderul PNL.

Alina Gorghiu a subliniat ca va colabora in continuare cu colegii liberali, indiferent de pozitia pe care o va ocupa.

“A fost o onoare pentru mine sa fiu presedintele PNL doi ani. A fost o onoare sa colaborez cu toti din interiorul partidului, cu colegii mei si o sa-i asigur ca o sa fac asta in continuare indiferent de pozitia pe care o voi ocupa in PNL”, a aratat Gorghiu.

Ea a anuntat ca luni, la ora 18,00, va avea o discutie cu liderii din 20 de filiale cu rezultate peste media nationala si ca Biroul Politic National al PNL se va reuni marti, unde va propune convocarea Conventiei Nationale pentru luna februarie.

“Le voi propune colegilor mei si in aceasta seara si maine in BPN sa accepte propunerea mea sa convocam rapid Conventia Nationala a partidului, forul care organizeaza alegerile in PNL. Sper sa se poata intr-un calendar undeva la jumatatea lunii februarie. Vom vedea procedural si statutar cum se desfasoara calendarul, dar in mod cert este necesar, este nevoie sa se stabileasca o noua conducere a PNL, este nevoie de o conducere legitima, de un nou start, de coerenta, de stabilitate si de un act politic eficient”, a afirmat liderul PNL.

Potrivit acesteia, in cadrul BPN se va decide formula de interimat.

Gorghiu a subliniat ca pe final de mandat are ca obiectiv “solidaritatea PNL”.

“Mi-as dori ca toti colegii mei sa ramana uniti in aceasta formula. Imi doresc sa devenim o opozitie puternica la PSD pentru ca, chiar daca astazi vedeti un PSD la procentele pe care le-au obtinut in alegeri si sunt foarte multe, va asigur si sigur veti constata din istorie ca PSD face si multe alte lucruri mai neplacute la guvernare, dar va asigur ca-i vom monitoriza atent si ca stim noi, cei din PNL, sa facem opozitie asa cum trebuie si cand trebuie. Am convingerea ca vom depasi acest soc electoral, acest rezultat deloc bun pentru PNL si vom merge mai departe”, a completat ea.

Gorghiu a multumit electoratului de dreapta pentru incredere si voturi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1