Gorghiu: PNL isi doreste sa vina la guvernare, dar numai pe o cale constitutionala

home camp2
home camp2
home camp2

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, participa la audierea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, la Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de acest minister pentru organizarea "Zilei Tineretului'", in BucurestiCopresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marti, la Digi 24, ca liberalii isi doresc in continuare sa vina la guvernare, dar numai pe o cale constitutionala, printr-o motiune de cenzura, transmite Agerpres.

Ea a fost intrebata daca planul liberalilor de a veni la guvernare nu va fi dat peste cap de o “repliere” a PSD, care ar putea veni in urmatoarea perioada cu o noua propunere de premier din partea actualei coalitii de guvernare, propunere ce ar trebui acceptata de presedinte.

“Singurul lucru pe care pot sa vi-l garantez este ca Presedintia, niciodata, nu va incalca Constitutia, asa cum a facut-o Traian Basescu. Daca exista o majoritate sa-si desemneze un candidat, evident, am convingere ca Constitutia va fi in spirit si in litera respectata. Am vazut, insa, alt plan din partea lui Victor Ponta, care incerca cumva sa-si asigure succesorul la Palatul Victoria.

Tineti minte, era o propunere facuta presedintelui Klaus Iohannis: as pleca, mi-as da demisia, cu o conditie, de parca era la piata. Va dati seama ce se intampla in capul lui Victor Ponta de simtea nevoia sa-l provoace pe presedintele Iohannis la un pact de coabitare, asa cum era dansul obisnuit cu Basescu pe vremuri. In fine, trecand de tulburarea din acel moment a premierului, vreau sa va spun ca noi, si niciodata n-a spus PNL altceva, vom incerca inlocuirea acestui guvern cu un guvern liberal asa cum scrie la Constitutie, in Parlament, printr-o motiune de cenzura”, a aratat copresedintele PNL.

Gorghiu a spus ca un astfel de demers este firesc si ca orice partid se pregateste pentru exercitarea actului guvernamental dintotdeauna.

“Suntem foarte pregatiti, avem un program de guvernare discutat, paradiscutat, in interior, cu mediul de afaceri, cu societatea civila”, a afirmat copresedintele PNL.

Fiind intrebata daca liberalii ar veni la guvernare cu noul Cod fiscal aflat acum in discutie, Gorghiu a precizat: “Cu masuri de relaxare fiscala si cu alte multe masuri de pregatire (a implementarii unui Cod fiscal — n.r.)”.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *