Gorghiu: Politica este plina de misogini, avem exemple si in PNL

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, participa la audierea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, la Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de acest minister pentru organizarea "Zilei Tineretului'", in BucurestiCopresedintele liberalilor, Alina Gorghiu, a declarat sambata ca perceptia cu privire la femeia in politica poate fi schimbata si a apreciat ca viata politica este plina de misogini iar exemple se gasesc inclusiv in PNL, scrie Agerpres.

„Nu o sa schimbam perceptia despre femeia in politica daca nu o sa ne consideram parteneri egali. De misoginism este plina politica, societatea romaneasca si avem exemple printre noi, in PNL, de misogini slava cerului. Nu cred ca aveti emotii ca va uitati in stanga, in dreapta si sa ratati vreun barbat care sa se uite inspre noi de sus in jos, nu, o sa gasiti peste tot.

Antidotul il stiti, nu este replica acida, este calmul. Intotdeauna raspunsul la dispret, misoginism, marlanie in politica este calmul. Am patit-o de prea multe ori si am cazut in capcana replicilor de prea multe ori. Sfatul meu este sa priviti cu calm, cu intelegere si sa mergeti mai departe si veti avea succes”, a spus Alina Gorghiu, la Școala de vara a OFL.

Ea a insistat pe necesitatea schimbarii opiniei societatii cu privire la participarea femeilor in politica.

„Avem nevoie sa vorbim de ideea de femeie in politica, o folosim de multe ori ca un cliseu, ca o scuza. Dar eu stiu un lucru, femeia in politica chiar daca intr-un numar mic, calitate este destula. (…) Intarziem sa ne facem aparitia in administratie, in diverse functii”, a spus Gorghiu.

Ea s-a aratat dezamagita pentru ca foarte putine femei s-au inscris in cursa interna pentru alegerile locale.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole