Gorghiu propune ca persoanele condamnate penal definitiv sa nu poata candida la prezidentiale si parlamentare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul PNL Alina Gorghiu a depus marti doua initiative legislative care vizeaza imposibilitatea depunerii candidaturii pentru alegerile prezidentiale si parlamentare de catre persoanele care au suferit condamnari penale definitive.

„In virtutea jurisprudentei Curtii Constitutionale cu privire la integritatea functiei publice, am inregistrat astazi doua initiative legislative pentru reglementarea conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca posibilii candidati la alegerile prezidentiale si parlamentare. In mod concret, solutia legislativa propusa vizeaza imposibilitatea depunerii candidaturii pentru alegerile prezidentiale si parlamentare de catre persoanele care au suferit condamnari penale definitive”, se arata intr-un comunicat de presa remis AGERPRES de Gorghiu.

Potrivit sursei citate, initiativele au rolul de a mentine, respectiv de a spori, rigorile de integritate de care trebuie sa se bucure aceste demnitati alese, implicit increderea in institutii publice esentiale in statul roman.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2