Grad de absorbtie a fondurilor europene estimat la 65% in prezent

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani euroGradul de absorbtie a fondurilor europene este estimat la 65%, in prezent, iar pana la finele anului probabil va ajunge la 70%, a declarat, luni, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, in plenul Camerei Deputatilor, informeaza Agerpres.

“Avem un procentaj de absorbtie estimat la 65% in prezent. Pe Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice in acest moment avem 76% absorbtie, Programul Operational Asistenta Tehnica — 75%, Programul Operational Sectorial Mediu — 57%, Programul Operational Regional — 70%, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane — 58%, Programul Operational Sectorial Transport — 65%, Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative — 90%. Acestea sunt cifrele de absorbtie conform sumelor pe care le avem in acest moment la nivelul organismelor intermediare si autoritatilor de management si pe care, in perioada imediat urmatoare, le vom trimite la Comisia Europeana spre rambursare”, a spus Nica.

El a amintit ca, in ceea ce priveste perioada de programare 2014 — 2020, Romania are toate programele operationale aprobate.

“In ceea ce priveste Programul Operational pentru sprijinul Persoanelor Defavorizate, s-au colectat datele din teritoriu. Referitor la distribuirea de alimente, licitatia este in SEAP si estimam ca la sfarsitul lunii decembrie, maxim ianuarie, procedura de evaluare a ofertelor sa fie definitivata”, a precizat ministrul.

Rata absorbtiei fondurilor europene era la 56,99%, la finalul lunii septembrie, pe cadrul financiar 2007 — 2013, se arata intr-o statistica publicata pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

In ceea ce priveste suma rambursata, aceasta se ridica la 10,05 miliarde euro, reprezentand 52,74% din totalul alocarii. Pe Programul Operational Regional, absorbtia a fost, in septembrie, de 62,99%, pe Programul Operational Sectorial Mediu — 52,25%, pe Transport — 55,45%, pe Cresterea Competitivitatii Economice — 73,03%, pe Dezvoltarea Resurselor Umane — 68,87%, pe Dezvoltarea Capacitatii Administrative — 82,25%, iar pe Asistenta Tehnica — 62,99%.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2