Gradinaritul are efecte benefice pentru bolnavii de Alzheimer

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cultivarea si ingrijirea plantelor poate avea efecte pozitive asupra persoanelor suferind de Alzheimer, informeaza publicatia passionsante.be duminica, 21 septembrie, cand in intreaga lume se marcheaza Ziua Internationala de lupta contra maladiei Alzheimer, transmite Agerpres.

Potrivit unei cercetari realizate de specialisti de la universitatea britanica din Exeter, aparut in revista ‘Journal of the American Medical Directors Association’, gradinaritul poate fi extrem de util pentru cei afectati de Alzheimer sau alt tip de dementa. Datele procesate au provenit din aproximativ 20 de studii care au analizat legatura directa sau indirecta intre aceasta boala si cultivarea plantelor. Au fost analizati doar pacienti aflati in institutii specializate pentru ingrijirea acestui tip de bolnavi.

In opinia cercetatorilor, impactul pozitiv asupra celor bolnavi de Alzheimer este explicat prin faptul ca activitatile din gradina implica miscare fizica si reduc gradul de agitatie, favorizand chiar relaxarea. Totodata, cultivarea plantelor stimuleaza memoria si interactiunea cu oamenii din jur si creste starea de bine nu numai a pacientilor, ci si a membrilor familiilor lor si a personalului sanitar care ii ingrijeste.

Ziua Internationala pentru combaterea maladiei Alzheimer (World Alzheimer’s Day) este marcata in fiecare an la 21 septembrie, la initiativa Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si Federatiei Internationale pentru Alzheimer (FIA). Campania din 2014 are ca tema: “Dementa: putem reduce riscul” si se axeaza pe prevenirea bolii prin promovarea unui stil de viata sanatos.

Potrivit Raportului intitulat “Dementa: o prioritate pentru sanatatea publica” lansat, in 2012, de OMS si FIA, aceasta boala afecteaza 35,6 de milioane de persoane din intreaga lume, estimandu-se ca, pana in 2030, numarul suferinzilor se va dubla, iar pana in 2050 se va tripla.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *