Gradinita de Vara, program de sprijin pentru incluziunea scolara a copiilor de pe Pirita

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

gradinita scauneDGASPC Maramures, in parteneriat cu SPAS Baia Mare, ISJ Maramures si Fundatia HHC Romania, da startul unui program de incluziune scolara pentru copiii care traiesc in comunitatea marginalizata de pe Pirita, din municipiul Baia Mare.

30 de copii vor participa la activitati scolare si educative in cadrul Gradinitei 33, cu scopul de a putea fi inclusi la gradinita si scoala, din septembrie 2016. De asemenea, programul cuprinde si o componenta de consiliere si scoala a parintilor.

Activitatile cu copiii au ca obiectiv principal dezvoltarea de abilitati de trai independent, formarea comportamentelor sociale si insusirea de cunostinte de scris, citit si socotit, la un nivel de baza.

Activitatile cu parintii au ca obiectiv cresterea gradului de responsabilizare al acestora in legatura cu nevoile individuale ale copiilor lor si formarea de noi abilitati parentale, astfel incat sa prevenim separarea copilului de familia naturala.

In doua zile pe saptamana, copiii vor primi o masa calda, oferita de HHC Romania, vor invata sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca si se vor juca, pe toata perioada verii. Activitatile vor fi realizate cu sprijinul specialistilor DGASPC Maramures, doamnelor educatoare din gradinita si al voluntarilor.

dgaspcmm.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *