Grammy 2019: Kacey Musgraves si Childish Gambino, marii invingatori ai galei

PNL

Cantareata country Kacey Musgraves si rapperul Childish Gambino au castigat fiecare patru trofee si au fost marii invingatori la de-a 61-a gala de decernare a premiilor Grammy, organizata duminica seara la Los Angeles, unde cantaretele Lady Gaga si Brandi Carlile au fost recompensate cu cate trei trofee, informeaza site-ul publicatiei americane The Hollywood Reporter.

Gala a inceput cu un moment insolit, marcat de prezenta pe scena a unei foste prime doamne a Statelor Unite, Michelle Obama. Sotia fostului presedinte american Barack Obama, insotita de Alicia Keys, Jennifer Lopez, Lady Gaga si Jada Pinkett Smith, a sustinut un discurs emotionant, in care a vorbit despre meritele pe care muzica le are in promovarea diversitatii.

Kasey Musgrave a obtinut principalul premiu la aceasta ceremonie, impunandu-se la categoria “albumul anului” cu materialul discografic “Golden Hour”. Artista americana a triumfat la alte trei categorii: “cel mai bun album country”, “cel mai bun cantec country” (“Space Cowboy”) si “cea mai buna interpretare solo country” (“Butterflies”).

Childish Gambino, pseudonimul muzical al actorului Donald Glover, a castigat tot patru premii, inclusiv pentru “cantecul anului” si “inregistrarea anului” – doua dintre cele patru categorii majore -, cu piesa “This Is America”.

Dua Lipa a fost desemnata cel mai bun artist debutant, Cardi B a triumfat la categoria “cel mai bun album rap” cu materialul discografic “Invasion of Privacy”, iar Drake a obtinut premiul Grammy pentru cel mai bun cantec rap cu single-ul “God’s Plan”.

Lady Gaga a castigat trei premii la gala de duminica seara, impunandu-se la categoriile “cea mai buna interpretare pop solo” cu single-ul “Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?”), “cel mai bun cantec compus pentru media vizuale” cu piesa “Shallow” si “cea mai buna interpretare pop in duet/grup” pentru acelasi cantec, interpretat alaturi de Bradley Cooper si extras de pe coloana sonora a filmului “A Star Is Born”.

Cantareata Brandi Carlile a castigat tot trei premii: cea mai buna interpretare roots american (“The Joke”), “cel mai bun cantec roots american” (“The Joke”) si “cel mai bun album americana” (“By The Way, I Forgive You”).

In prima parte a galei, Ariana Grande a castigat primul ei premiu Grammy din cariera, dupa ce s-a impus la categoria “cel mai bun album pop vocal” cu materialul discografic “Sweetener”.

Greta Van Fleet s-a impus la categoria “cel mai bun album rock” cu discul “From The Fires”, iar Chris Cornell a fost recompensat postum cu premiul pentru “cea mai buna interpretare rock” (“When Bad Does Good”).

Transmisiunea televizata a galei Grammy 2019 a inclus si un tribut muzical adus cantaretei country Dolly Parton, la care au participat Miley Cyrus, Katy Perry, Kacey Musgraves, Maren Morris si Little Big Town.

De asemenea, in cadrul galei a sustinut un microrecital si legendara Diana Ross, care va implini in curand varsta de 75 de ani.

Jennifer Lopez a adus la randul ei un tribut casei de discuri Motown, interpretand cu multa energie pe scena un potpuriu inspirat din piese celebre lansate de-a lungul timpului de renumita companie americana.

Cea de-a 61-a editie a galei Grammy Awards, organizata de The Recording Academy, a avut loc la Staples Center din Los Angeles. Prezentatoarea principala a galei a fost cantareata americana Alicia Keys.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2