Grapefruitul induce un efect protector impotriva cancerului si a bolilor cardiovasculare

 

Bogat in vitamine si compusi antioxidanti, grapefruit-ul are numeroase atuuri nutritionale. Programul national francez Nutritie-Sanatate recomanda consumul zilnic a cinci portii (de cel putin 80 g) de fructe si legume, relateaza lefigaro.fr citat de Agerpres.

 

O jumatate de grapefruit corespunde unei portii de fruct. Mai multe studii au aratat ca un consum ridicat de fructe si legume ar putea scadea riscul de boli cardiovasculare datorita vitaminelor, mineralelor, antioxidantilor si fibrelor continute, care ar juca un rol protector semnificativ. Alte studii au demonstrat ca cine consuma citrice — prin urmare si grapefruit — ar fi mai protejat impotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon.

 

La persoanele afectate de hipercolesterolemie, consumul a doua grapefruit-uri pe zi scade nivelul de colesterol si trigliceride, iar la cele obeze, contribuie la scaderea in greutate, in cadrul unei alimentatii echilibrate si a unei activitati fizice regulate. Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a aratat ca cine consuma o jumatate de grapefruit pe zi, inaintea de fiecarei mese principale, timp de 12 saptamani, slabeste cu 1,6 kg mai mult decat grupul de referinta.

 

In plus, flavonoidele din grapefruit scad riscul de dezvoltare a bolii Parkinson, incheie lefigaro.fr.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1