Great Wall Motor si BMW vor construi automobile in China

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Producatorul auto chinez Great Wall Motor a obtinut aprobarea autoritatilor de reglementare de la Beijing pentru a construi, impreuna cu BMW, o fabrica in China, ceea ce va permite grupului german sa dezvolte si sa produca un model Mini cu emisii scazute, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

In China, cea mai mare piata auto din lume, BMW vinde anual peste doua milioane de masini, in timp ce producatorul de SUV-uri Great Wall a livrat anul trecut peste un milion de unitati.

Great Wall si BMW incearca din februarie 2018 sa obtina aprobare pentru un proiect de 5,1 miliarde de yuani (724,4 milioane de dolari) ce vizeaza impartirea costurilor pentru a produce un vehicul electric low-cost pe o platforma comuna, care sa fie folosita de ambele branduri.

Cele doua companii vor sa produca anual 160.000 de masini echipate cu motoare cu combustie interna pentru export, a anuntat Great Wall.

Constructia fabricii ar urma sa inceapa in 2020 si sa fie finalizata in 2022, dar grupul chinez a precizat ca inca trebuie aprobata de autoritati capacitatea pentru vehiculele cu emisii scazute.

Reprezentantii BMW nu au comentat informatia.

Cei doi producatori auto preconizau sa construiasca in China vehicule cu emisii scazute, dar disputa comerciala dintre Washington si Beijing i-a determinat pe sefii BMW sa inghete planurile de creare a unui hub chinez de export.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2