Grecia a cerut unui laureat al premiului Nobel pentru economie sa ii identifice noi domenii de crestere

PNL

Economia Greciei are un potential semnificativ de crestere dar sunt necesare mai multe reforme, noi infrastructuri si o vointa politica solida, a declarat marti laureatul premiului Nobel pentru economie Christopher Pissarides, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, l-a desemnat pe Christopher Pissarides in fruntea unei comisii care are drept sarcina elaborarea unei strategii de crestere pe termen lung, dupa ce in 2018 Grecia a pus capat celui de-al treilea program de asistenta internationala dupa un deceniu de criza a datoriilor.

Profesorul britanic de origine cipriota Christopher Pissarides a declarat ca si-a asumat aceasta sarcina pentru ca “in ultimii 10 ani Grecia a suferit mai mult decat trebuia”, adaugand ca planul va fi gata in luna septembrie a acestui an.

Laureatul premiului Nobel a apreciat ca Grecia are un potential mare de crestere in energie si mediu, turism, alimentatie si agricultura, productie, transport si logistica, inovatie educatie si cultura. “Cu siguranta exista perspective bune de de crestere, dar este nevoie de reforme si noi infrastructuri. Este nevoie si de vointa politica iar aceasta exista”, a spus Christopher Pissarides.

La randul sau, premierul Mitsotakis a spus ca o strategie economica, care sa corespunda cu nevoia de a proteja mediul, ar ajuta la rezolvarea problemelor economice ale Greciei: nivelul ridicat al datoriei publice, productivitatea scazuta si investitiile scazute. “Acestea sunt provocari pe termen lung care trebuie abordate si nu probleme ce pot fi rezolvate cu o bagheta magica”, a subliniat Mitsotakis.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1