Grecia a inceput sa ramburseze 6,25 miliarde de euro catre BCE si FMI 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani robinetGrecia a demarat procesul prin care urmeaza sa plateasca o suma totala de 6,25 miliarde de euro catre Banca Centrala Europeana (BCE) si Fondul Monetar International (FMI), au declarat luni pentru Reuters o serie de oficiali din Ministerul de Finante grec, scrie Agerpres.

Potrivit acestor oficiali, Grecia urmeaza sa plateasca luni o suma de 4,2 miliarde de euro, reprezentand principalul si dobanzile dintr-un imprumut acordat anterior de BCE, precum si o serie de arierate in valoare totala de 2,05 miliarde de euro catre FMI. La acestea se adauga rambursarea unui credit de 500 milioane de euro catre Banca centrala a Greciei.

Saptamana trecuta, Grecia a obtinut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiara (EFSM), bani suficienti pentru a asigura finantarea Greciei pana la finalizarea negocierilor cu creditorii internationali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel dupa 2010. Negocierile pentru acest al treilea program de ajutor, a carui valoare este estimata undeva intre 82 si 86 de miliarde de euro, ar urma sa dureze mai multe saptamani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2