Grecia: Anarhisti au devastat principala strada comerciala din Atena

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un grup de aproximativ 200 de anarhisti mascati au spart in noaptea de luni spre marti ferestrele de la aproape toate magazinele situate pe principala strada comerciala din Atena, a anuntat politia, relateaza DPA, titrat de Agerpres.

“Strada pietonala Ermou (Hermes) a fost devastata. Prejudiciul este enorm”, a declarat Nikos Pararas, care detine un magazin de pantofi pe aceasta strada. Potrivit politiei, cel putin 60 de magazine au fost afectate de violente.

Inainte de a ataca magazinele, anarhistii au demonstrat pentru a cere eliberarea unei femei care a fost condamnata la cativa ani de inchisoare pentru apartenenta la o organizatie terorista de stanga.

Autoritatile judiciare elene au refuzat luni o cerere de eliberare a femeii.

Distrugerea a survenit in numai cateva minute, ceea ce inseamna ca politia nu a ajuns la fata locului suficient de repede pentru a face arestari, a anuntat postul de radio national ERT.

In Grecia exista un mediu anarhist de stanga care recurge deseori la proteste violente. Politia nu a avut acces ani de zile in districtul Exarcheia din Atena unde se afla baza anarhistilor de stanga.

Opozitia acuza guvernul de stanga al premierului Alexis Tsipras ca ii ignora in mod voit pe anarhisti si nu iau masuri pentru a opri perturbarile pe care acestia le creeaza.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2