Grecia: Bilantul mortilor in urma incendiilor din apropiere de Atena a ajuns la 50

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Bilantul persoanelor decedate in urma incendiilor de padure din imprejurimile Atenei a urcat la 50 dupa ce au fost descoperite alte 26 de cadavre, au anuntat marti autoritatile, citate de agentia DPA, informeaza AGERPRES.

Cele 26 de trupuri neinsufletite au fost gasite in apropierea orasului-port Rafina, conform reprezentantilor Crucii Rosii si viceprimarului regiunii, Girgos Kokkolis.

Postul national de radio ERT a relatat anterior ca 24 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 150 au fost ranite in urma incendiilor de vegetatie care au devastat mai multe zone din apropiere de Atena.

Pescari, personal din cadrul Pazei de Coasta si turisti au intervenit cu ambarcatiuni pentru a salva peste 700 de persoane aflate pe mai multe plaje si zone de coasta unde s-au refugiat din calea flacarilor, a relatat ERT.

Majoritatea focarelor de incendiu au fost controlate in timpul noptii dupa ce intensitatea vantului a scazut, precizeaza DPA.

Purtatorul de cuvant al guvernului grec, Dimitris Tzanakopoulos, a anuntat in cursul noptii ca majoritatea victimelor au fost prinse in capcana de flacari in sectorul localitatii balneare Mati, aflata la 40 km nord-est de Atena, la domiciliu sau in masina.

Premierul grec Alexis Tsipras si-a scurtat o vizita in Bosnia-Hertegovina pentru a reveni de urgenta in Grecia. El a sugerat ca unele incendii ar fi fost declansate de piromani.

Tsipras a dispus mobilizarea unui numar suplimentar de salvatori si de pompieri de la departamentele si serviciile de urgenta din regiunile vecine si a cerut asistenta din partea armatei, potrivit postului de radio de stat grec.

Atena a activat si mecanismul european de protectie civila pentru a solicita intariri partenerilor sai, iar Cipru si Spania si-au oferit deja ajutorul, sustine Yannis Kapakis, secretarul general al Protectiei civile din Grecia.

Incendiile s-au declansat in contextul unui val de caldura care s-au abatut asupra tarii, cu temperaturi de pana la 40 de grade Celsius. Potrivit serviciilor meteorologice, conditiile ar urma sa ramana dificile marti.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole