Grecia dezminte ca ar fi fost amenintata de UE cu excluderea din spatiul Schengen

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

greciaGrecia a negat ca UE ar intentiona s-o excluda din zona de libera circulatie Schengen din cauza proastei sale gestionari a fluxurilor de refugiati, respingand vehement afirmatii in acest sens publicate in Financial Times, potrivit AFP, citata de Agerpres.

“In cadrul UE, problema unei iesiri a Greciei din acordurile de la Schengen nu a fost pusa niciodata”, a declarat purtatoarea de cuvant a guvernului, Olga Gerovassili.

“Totusi, articole mincinoase cu privire la acest subiect sunt reproduse, intr-o tentativa de a arunca responsabilitati asupra Greciei pentru gestionarea fluxurilor de refugiati si migranti”, a spus ea.

Purtatoarea de cuvant reactiona astfel, dupa ministrul politicii migratorii Iannis Mouzalas, la un articol publicat marti in Financial Times (FT).

Citand surse europene anonime, FT afirmase ca UE a avertizat Grecia impotriva riscului unei suspendari din zona de libera circulatie Schengen daca nu ia masuri suplimentare pentru a intari controlul asupra frontierelor sale.

Mai multe surse europene la Bruxelles au respins miercuri, pentru AFP, ideea ca astfel de amenintari ar fi fost adresate Atenei de institutii ale UE.

In editia sa publicata miercuri dupa-amiaza, la Paris, cotidianul francez Le Monde a informat totusi despre existenta unui avertisment de acest tip, asigurand ca “Grecia risca iesirea din Schengen”. Potrivit publicatiei, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, “l-ar fi avertizat pe primul ministru grec, Alexis Tsipras”.

Ungaria si Slovacia au denuntat recent public Grecia, acuzand-o ca nu garanteaza protectia frontierelor exterioare ale UE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *