Grecia: Greve si marsuri contra noilor masuri de austeritate

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Sindicatele din Grecia au organizat luni marsuri contra noilor masuri de austeritate sustinute de guvern in schimbul continuarii furnizarii asistentei internationale, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

”Guvernul si creditorii au presat poporul si lucratorii in ultimii sapte ani”, a afirmat sindicatul functionarilor publici Adedy.

Sindicatele au lansat joi un apel la organizarea unei greve generale pe 17 mai pentru a protesta contra noilor masuri economice adoptate de executivul elen.

Sub presiunea creditorilor internationali (Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International), guvernul de la Atena a acceptat luna trecuta economii de 3,6 miliarde euro prin taierea pensiilor in 2019 si cresterea impozitelor in 2020.

Aceste masuri ar urma sa fie aprobate la jumatatea lunii mai de catre parlament, iar guvernul spera ca in 22 mai sa obtina un acord global cu ocazia reuniunii ministrilor de finante din zona euro.

Ministrul de finante german, Wolfgang Schauble, a declarat ca un acord global este realizabil pe 22 mai ‘daca guvernul grec respecta toate intelegerile’. ”Grecia a facut progrese, ultimele cifre sunt pozitive, dar guvernul nu si-a onorat inca toate acordurile”, a spus el.

Grecia si creditorii internationali au incheiat un acord privind a treia transa a imprumutului de 86 de miliarde de euro in iulie 2015, dar FMI, care se opune obiectivelor bugetare fixate de zona euro pentru Grecia si estimeaza ca datoria publica greaca nu este sustenabila, conditioneaza participarea sa financiara la planul de asistenta de un gest de favoare din partea Atenei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2