Grecia nu va plati transa din iunie catre FMI pentru ca nu are bani 

Reclame home 1
Reclame home 1

greciaGrecia nu va plati transa din iunie catre Fondul Monetar International pentru ca nu are bani, a declarat duminica ministrul de interne elen, citat de Reuters transmite Agerpres.

“Cele patru plati catre FMI pentru luna iunie se ridica la 1,6 miliarde de euro, acesti bani nu vor fi platiti, nici nu exista ca sa poata fi platiti”, a spus Nikos Voutsis la o emisiune de weekend a postului Mega TV. Grecia ar trebui sa plateasca acesti bani in patru transe, in intervalul 5-19 iunie.

Pe de alta parte, un sondaj publicat duminica si citat de AFP releva ca majoritatea grecilor sustin guvernul partidului Syriza (stanga radicala) in negocierile cu creditorii tarii, dorind totusi un acord care sa permita tarii sa ramana in zona euro. Sondajul, realizat de institutul Public Issue pentru cotidianul proguvernamental Avgi, arata ca 54% dintre persoanele interogate aproba maniera in care guvernul poarta negocierile, in ciuda tensiunilor cu creditorii internationali.

In plus, 89% dintre respondenti se opun unor noi reduceri a pensiilor, iar 81% se declara impotriva concedierilor colective. Potrivit sondajului, 71% dintre greci sustin moneda comuna europeana, iar 68% estimeaza ca revenirea la moneda nationala, drahma, nu ar face decat sa agraveze situatia din tara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2