Greenpeace: In Romania sunt aproape 100 de cazuri de taieri ilegale de arbori pe zi

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

taieri-padureNumarul cazurilor de taieri ilegale de arbori inregistrate de autoritati in 2015 a crescut pana la 96 de cazuri pe zi, de la 62 de cazuri pe zi in perioada 2013-2014, evolutie determinata de cresterea eficientei autoritatilor in identificarea si documentarea acestor cazuri, dar si de amplificarea fenomenului taierilor ilegale, apreciaza organizatia Greenpeace Romania intr-un nou raport publicat joi, informeaza AGERPRES.

“Prejudiciul adus mediului din Romania prin exploatarea necontrolata a padurilor are doua componente: taierile ilegale si nerespectarea normelor tehnice de exploatare. In multe cazuri, chiar si atunci cand exploatarea este legala, aprobata, organizarea santierului este dezastruoasa. Este nevoie ca atat administratorii padurilor cat si organismele de control sa impuna respectarea legii si sa amendeze orice abateri”, a declarat Valentin Salageanu, coordonator de campanie al Greenpeace Romania.

Potrivit datelor comunicate de autoritati, in 2015 s-au inregistrat un total de 34.870 de cazuri de taieri ilegale de arbori, pe primele locuri in topul judetelor cu cele mai multe cazuri fiind Arges — 3.087 de cazuri (8,85% din totalul cazurilor la nivel national), Vrancea — 2.893 de cazuri (8,30%) si Bacau — 1.882 de cazuri (5,40%).

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *