GREU CU BANII ȘI SCUMPIRILE – Sute de persoane și-au căutat azi un loc de muncă la Bursa Locurilor de Muncă

Sute de persoane au trecut azi, 20 mai, pragul Casei Armatei pentru a participa la Bursa Locurilor de Muncă, prima organizată după pandemia de coronavirus. În organizarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, evenimentul a fost un succes, fiind contactați un număr de 224 agenți economici din județ și 3 angajatori de inserție. Au răspuns invitației 35 de angajatori și 3 angajatori de inserție, oferindu-se participanților 509 locuri de muncă vacante.

„La această ediție a bursei, au participat 515 persoane aflate în cutarea unui loc de muncă care au vizitat standurile angajatorilor și au analizat ofertele. Astfel angajatorii au selectat 235 de persoane în vederea angajării din care 9 au fost persoane marginalizate social. Au fost emise repartiții în vederea angajării a 49 de persoane din care 3 sunt cu studii superioare, respectiv tehnician cadastru, director societate comercială și agent comercial.

Din cele 46 de persoane cu studii medii (liceu, scoală postliceală sau profesională) s-au angajat în următoarele meserii: vânzător, șofer autorurisme și camionete, tâmplar universal, cartonagist, conducător auto transport rutier, casier, barman, ospătar, ucenic, zugrav, tehnician cadastru, manipulant mărfuri, zidar-pietrar, ospătar(chelner) și asistent persoanal al persoanei cu handicap”, a spus Oana Oșanu, director AJOFM Maramureș.

La bursa generală au participat și reprezentanţi ai Cercului Militar Judeţean Maramureş, care au oferit sprijin și informații persoanelor care doresc să urmeze o carieră în domeniul militar. Interesant este că sunt multe persoane de sex feminin care cer detalii despre ce presupune o carieră în Armată. Dar și mulți tineri, semn că o carieră militară atrage lumea, mai ales că sunt salarii bune. Ca să ajungi în armată mai întai ai nevoie doar să fii sănătos mintal și să ai condiție fizică.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu