Grigore Lese a primit pasaport de Ambasador a Turismului Romanesc

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, le-a inmanat vineri pasapoarte diplomatice fostei campioane olimpice la atletism Iolanda Balas Soter, artistului Grigore Lese si fostului campion olimpic la canotaj Ivan Patzaichin, care detin titlul de ‘Ambasadori ai Turismului Romanesc’.

Evenimentul a avut loc in prezenta ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, initiatoarea proiectului ‘Romania Promovata prin Valori’ la care s-a asociat si Ministerul Afacerilor Externe, informeaza Agerpres.

Potrivit MAE, in conformitate cu Legea privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, ministrul Afacerilor Externe a aprobat eliberarea de pasapoarte diplomatice electronice personalitatilor carora le-a fost decernat titlul de ‘ambasadori ai turismului romanesc’, documente de calatorie emise de MAE in scopul facilitarii reprezentarii de catre acestia a intereselor statului roman atunci cand calatoresc in strainatate in misiuni oficiale.

Proiectul ‘Romania Promovata prin Valori’ a fost lansat in 2013 prin evenimentul ‘Ambasadori ai Turismului Romanesc’ si reprezinta o noua forma de promovare a Romaniei, care isi propune sa completeze campaniile de imagine aflate in derulare.

Primii opt ‘ambasadori’ desemnati in cadrul evenimentului sus-mentionat reprezinta fiecare imaginea unui domeniu turistic: Grigore Lese — turismul rural, Elisabeta Lipa — turismul balnear, Ilie Nastase — turismul de tip city break, Ivan Patzaichin —ecoturismul, Stefan Popa Popas – turismul cultural, Iolanda Balas Soter — turismul montan, Gabriela Szabo — turismul activ si de aventura, Gheorghe Zamfir — circuitele istorice.

Pana acum au mai fost inmanate pasapoartele diplomatice fostei campioane mondiale la atletism Gabriela Szabo, fostului jucator de tenis Ilie Nastase si artistului Gheorghe Zamfir.

„Fiecare dintre persoanele desemnate va indeplini misiuni oficiale in strainatate, in vederea participarii la diverse campanii de promovare a Romaniei, care vor fi mediatizate pe plan intern si international”, se mai arata in comunicatul MAE.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2