Grigore Lutai, Ambasador al Turismului Maramuresean: ”Aceasta distinctie reprezinta o incununare a muncii mele de aproape trei decenii”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In cadrul Galei Ambasadorilor, organizata de Consiliul Judetean cu ocazia celei de-a treia editii a Zilelor Maramuresului, unul dintre titlurile de Ambasador al Turismului Maramuresean a fost acordat, la categoria turism religios, parintelui Grigore Lutai, din Sapanta. Preot de 27 de ani, ctitor al Manastirii Peri cu cel mai inalt turn – se spune -, din Europa, preotul Grigore Lutai s-a declarat extrem de incantat de aceasta distinctie onorifica care recunoaste meritele sale in una dintre cele mai frumoase zone ale judetului, Sapanta.

Mesajul sau a inceput cu o urare de bun venit adresata tuturor celor care au ales sa ne fie oaspeti pentru cateva zile, reprezentanti ai misiunilor diplomatice sosite din mai multe colturi ale lumii, dar si oficialitatilor prezente de la nivel central.

”Este o mare bucurie pentru mine sa ma aflu aici si cred ca este o bucurie si pentru dumneavoastra, cei care ati ajuns in cel mai frumos loc al Maramuresului. Am venit impreuna sa dam un mesaj pentru cei care doresc sa ne vada, sa ne auda, sa vada Maramuresul in intreaga sa splendoare. Cimitirul Vesel din Sapanta este unic in felul lui. Asa cum a fost clasat la un mare simpozion din America, in Pennsylvania, primul in Europa, al doilea in lume, acest cimitir aparte are semnificatia lui.

Toate cimitirele sunt dureri si suferinte, dar, asa cum spunea Constantin Noica, marele filozof: ”Din Cimitirul Vesel am iesit razand”. Iar pe langa acest cimitir s-a adaugat o frumoasa manastire, ca un strajer in Tara Maramuresului de Sus. Profit de prezenta presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in Maramures si vorbesc in numele comunitatii din Sapanta, rugandu-l sa ne ajute in finantarea proiectelor depuse, deoarece comunitatea are mare nevoie de sprijin. Totodata, va asteptam pe toti, acasa la noi”, a declarat preotul Grigore Lutai.

Intrebat cum se simte din calitatea de Ambasador al Turismului Maramuresean, parintele din Sapanta a aratat ca este o onoare si o mandrie sa primeasca acest titlu onorific, care este o incununare a muncii sale de aprope trei decenii.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1