GRIJĂ MARE – Primele ninsori anunțate în Carpații Orientali

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Munti

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității o informare meteo care va intra în vigoare în această după-amiază și care va expira mâine, 9 noiembrie, la primele ore ale dimineții. În următoarele ore sunt așteptate precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă.

Potrivit ANM, temporar va ploua, în general moderat cantitativ în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, unde cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp. Din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă.

Meteorologii mai precizează că în a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2